Mie greu sa cred ca un copil de 15 ani are probleme la rinchi!
testul de urina va arata clar daca exista infectie sau sange in urina si evdient ar trage un semnal de alrma ca este ceva rau cu rinichii, desii tu nu ai nici un motiv pe lumea asta sa crezi ca ai avea o problema de rinichi.
Problema ta de care iti este rusine sa vorbesti si care ti-a genera inflamare uretrei si ingreunarea urinarii este masturbara excesiva, care ti-a ranit la prorpiu tractul urinar din cauza frecarii penisului!
Sunt diferite. Creatinina la analizele uzuale se dozeaza din sange. E un marker al functiei renale (al ratei de filtrare glomerulara, ca sa fiu specific). Practic vezi daca rinichii "merg" prost sau bine. De obicei se face impreuna cu ureea plasmatica. La sumarul de urina vezi daca urina are compozitie normala, pH si daca exista componente anormale (hematii, cilindri, leucocite, celule epiteliale numeroase). Leucocitele de expemplu pot fi un semn indirect de infectie de tract urinar. Daca exista suspiciunea asta de obicei se face urocultura, in mod normal urina e sterila si la urocultura nu trebuie sa apara nicio bacterie. Daca mai vrei sa stii ceva anume sau vrei o explicatie, spune-mi. Cred ca sunt detaliate si pe site-ul synevo analizele
Și dacă le fac pe amândouă, ar trebui sa mi iasa dacă am probleme cu rinichii / tractul urinar (vezica), nu?
Da. Mai putin daca e vreo piatra (litiaza) prin rinichi, in situatia asta analizele pot sa iasa normal. Nisipul (microlitiaza) in schimb iese la sumar de obicei. Mai exista si alte investigatii, dar de obicei se fac cand exista o suspiciune