| Sjndndn a întrebat:

Buna! Știe cineva cum pot scăpa sau măcar potoli așa zisul "binge eating?" Mânânc foarte mult pentru ca nu ma pot abține în nici un fel,am încercat să mă distrag de la mâncare cu diferite activități dar nu merge,ma gândesc incontinuu la mâncare și ajung sa mănânc foarte mult, nu mă pot abține deloc. Aveți ceva sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Poate ai diabet si atunci se explica mincatul mult, mergi la medicul de familie sa iti dea trimitere la analize si mergi la diabetolog sa faci o glicemie dimineata pe stomacul gol si vezi ce valoare are.

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Hipnoza, bataie, sport, o viata pe care o umpli cu altele. Am incercat asta nu spune nimic. Zi mai bine care e viata ta in general, cu ce te ocupi, de unde vin banii de binge eating, etc.

| StoicAnalysis a răspuns:

"binge eating"... Zi pe romaneste ca ai bulimie laughing. Incearca sa mananci dimineata, la pranz, si seara. Apoi intre mese sa mesteci o guma sau sa mesteci ceva ce nu te ingrasa. Si incearca sa mergi la un psiholog. E ceva psihologic la mijloc, faptul ca ai bulimie.

| Miruna333 a răspuns:

Terapie, problema vine de undeva și trebuie rezolvată, nu există pași minune să treacă peste noapte

| RaduRobertRO a răspuns:

Totul e in capul tau, daca nu ai senzatie de foame ci doar te gandesti, ai dezvoltat un fel de dependenta. Bea apa. e o varianta dar... sau poti face terapie, daca singur nu reusesti.

| IrinaMihaela15 a răspuns:

Depinde dacă este pe baza de stres sau din reflex. Ai observat ca mănânci snacks uri atunci când ești trist/anxios/depresiv sau sub anumite condiții (te uiți la un film/yt, de-abia te-ai întors acasă, mănânci snacks uri mereu la 12 noaptea etc). Oricum ar fi iti recomand sa mergi la un psihoterapeut, un om specializat pe domeniu te poate face să-ți dai seama de unde se trage bine eating ul pe care îl ai.

Eu pot doar sa ți recomand sa încerci pe cât posibil sa ascunzi toate snacks urile din casa undeva unde nu le vezi și sunt greu accesibile (out of sight out of mind) și sa încerci sa le schimbi cu fructe/legume care chiar îți plac. Dacă iubești foarte mult portocale, curmale, roșii, mere etc încerca să mănânci din astea în loc de snacks uri. Sper ca te-am ajutat și-ți doresc mult succes ^-^