Paduchi nu faci de la sampon! Le-ai luat din parul cuiva, care le-a avut.
Ai doua posibilitati: mergi la o farmacie si ceri solutie anti-paduchi SAU - daca ai acasa - faci o solutie 1:1 di petrol lampant si apa.
Cu ambele solutii procedezi astfel:
1. Iti freci intregul par din cap cu solutia
2. Legi strans capul pentru 20-30 minute cu un prosop mare, sa nu scape nici un animalut
3. Iti piepteni capul cu un piapten des, sa scapi de toate mortaciunile
4. Iti speli bine capul cu apa calda si sapun de rufe.
Dupa 8 si 15 zile repeti tratamentul (1-4), pana ce scapi complet si de noile geberatii, iesite din oule depuse.
Ai luat de la cineva care are păduchi, nu ai facut tu de la vreun șampon anume, daca ai părul lung singura solutie ca sa scapi de păduchi este sa te tunzi scurt, periuță ca băieții, si asa scapi de păduchi, ca daca ți părul lung nu scapi de păduchi se inmulțesc de la transpiratia capului.
Nu am părul foarte mediu, îl am scurt puțin gen bob! Așa m-a tuns frizerița. Și nu mi-a plăcut cum m-a tuns așa. Eu i-am zis doar până la umeri. Este mediu cam așa, nu l-am avut niciodată prea lung. Pentru că nu îmi crește!
Încerc cu oțet, dacă scap! Dacă nu trec pe la farmacie. În nici un caz nu vreau să mă tund ca băieți scurt, mai mă tundea unchiul meu când eram mică și de-abia îmi creștea, și îmi era că numai crește deloc.
Cauta un sampon/solutie de dat pe cap pentru problema asta.
Daca nu, gaz lampant. Se gaseste la magazinele cu materiale de constructii, si face bine parului, din cate imi aduc aminte. Doar ca mirosi a tractor accidentat o vreme, daca il folosesti.
Unde aș putea să caut? Decât la farmacie
Cu gaz lampant se tratau bunicii și străbunicii noștri. Nici nu cred că mai există așa ceva. La ei avea efect.
Cel mai bine e să treci pe la farmacie și să cumperi un șampon pentru pediculoză/păduchi.
Despre gaz am auzit că îți arzi părul