| Mihaela_7411 a întrebat:

toata lumea imi spune ca somnul ingrasa, sa nu mai dorm asa mult(am probleme cu greutatea)
Imi poate spune cineva care este adevarul in legatura cu asta? somnul ingrasa sau nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Riluris a răspuns:

Chiar ieri am vorbit cu un prieten despre somn si daca chiar ingrasa acesta. Situatia e destul de simpla, somnul in sine nu ingrasa, ba mai mult, dormind arzi in jur de 60 de Kcal pe ora doar dormind. Alta este problema, somnul incetineste metabolismul iar dupa ce te trezesti te duci si mananci (somnul nu te ''face'' sa mananci mai mult, practic tu mananci la fel de mult ca si inainte) iar corpul e obisnui cu repaosul si nu mai arde ceea ce ingerezi. Dupa cum spuneam, somnul in sine nu ingrasa, dar trage dupa el consecinte precum ingrasarea excesiva, asta doar in cazul in care dormi foarte mult si esti sedentara. Daca faci sport si mananci si le combini pe acestea si cu somnul atunci o sa ai o viata mai placuta si mai sanatoasa. happy Incearca sa faci 30 de minute miscare dupa ce te trezesti si sa manaci abia dupa o jumatate de ora dupa ce ai facut miscare. Sper ca te vor ajuta sfaturile.

3 răspunsuri:
| dadasssssssss a răspuns:

Somnul nu ingrasa, dar lenea si mancatul excesiv da. big grin

| AndreYutzUU a răspuns:

Nu vreau sa fiu nesimtit, dar cel care ti-a spus e un...e o mare prostie, adica daca am 45 kg, peste 2 zile ma trezesc cu 55? Din potriva somnul face bine.Si dormi linistita, mai rau iti face daca nu dormi!

| Here4u a răspuns:

E o prostie! Cum sa ingrase somnul? Nu te-ai mai culca daca somnul ar ingrasa! Cine ti-a spus ca somnul ingrasa, a fost un fraier! funda?:*