1. Ai ars mai multe calorii decat ai consumat, fie ca ti-ai dat seama sau nu
2. Poate ai o problema medicala. Aici sunt un milion de cauze, trebuie sa vb cu medicul de familie si sa-ti faci niste analize
Exact asta am zis si eu, 2 e hipertiroidismul, 3 e diabetul (care nu-l are ca se simte bine).
Da cam precis e varianta 1, nu mananca 2000-2300 poate.
Ca sa dea jos 5 kile la luna trebuie sa aiba un deficit de 1165 kcal/zi cam, atata a avut deficit.
Sa zicem ca manca 1800, a ars cam 3000 cu sport cu tot, si 1200 alea deficit, cam 5 kile lunar inseamna.
Varianta 1:
A
rzi mai multe kcal decat mananci, faci sport si cu ala arzi mai mult, e f simplu.
Ia baga tu 3000-3500 sa vezi ce se intampla...
Ai avut un deficit caloric de cam 1165 kcal/zi, e adevarat ca e cam mult, ca asta inseamna 5 kg slabite intr-o luna.
Daca ai o medie de 2150 kcal/zi mancate, ar inseamna ca ai ars 3300 cam/zi, dar nu cred, insa e posibil.
Sau poate nu ai mancat 2000-2300 ci mai putin.
Eu ca barbat 1, 7 m inaltime, cam 65 Kg, 44 ani ard fara sport 2300/zi calculat practic (nu dupa calculatoarele de pe net ca alea nu zic corect deloc, dupa alea ard 1650 doar, si nu e asa).
Cu sport ardeam 3000-3300 maxim, dar cu sala de 3-4 ori pe sapt intens cate cam 2-3 ore, forta si bicla sau banda cam o ora.
Varianta doua este ca ai avea hipertiroidism, dar asta ar insemta sa fi putin mai agitata, inima sa bata putin mai repede, ai putin mai multa energie.
Desi nu neaparat, analizele TSH si FT4 vor arata daca ai sau nu.
Daca TSH e mic si FT4 e mare, ai asa ceva, daca nu, nu.
Varianta 3:
Sa ai diabet cu glicemii f mari, dar nu ai, pentru ca te simti bine, deci o taiem pe asta.
Ramane varianta 1 sau 2, dar mizez pe varianta 1.
Ai început cu stângul, numărul de calorii pe care il mănânci a fost mai mic decat rata ta metabolică, totul este matematică pură, cu niste variabile micuțe. Ai slăbit din una dintre motivele de mai jos(există doar 2 posibilități)
- ți-a crescut rata metabolică (dacă ai inceput să practici un sport).
- ți-a scăzut aportul caloric(mănânci mai puțin decât mânacai înainte, din cauze atât fizice cât și mentale).
La mine matematica n-a dat rateu niciodata, ard 2300/zi, exact cat am avut deficit sau surplus exact cam atat m-am ingrasat, e precizie, si asta calculat tot cu cantar si greutate si kcal de la alimente, nu calculatoare de pe net, ca alea au erori f mari.
Mie imi arata ca ard 1650 cam, cand eu ard 2300.
Calculez tot cu precizie, am cantar de bucatarie.
Si niciodata nu a existat faza de platou, aia e o iluzie, la aceleasi kcal mancate zic, daca am avut deficit slabeam in continuu de ajunsesem sperietoare, daca mancam cu surplus, ma ingrasam continuu.
Platoul este cand nu respecti dieta si nu te prinzi, sau slabea repede ca s-a eliminat surplusul de apa si apoi a ramas grasimea care se dadea greu, si zicea ca e platou.
Ai dreptate, e matematica pura.
Sau o fi facut hipertiroidism, desi nu cred.
Nu scade, asta e un mit, la mine nu a scazut deloc, cu acelasi deficit slabeam continuu constant liniar, si aveam deficit mare de 1200-1500 Kcal/zi.
Si de ce ar scade? Hai sa o luam logic:
Ca sa scada trebuie sa scada consumu de energie, atat timp cat inima bate la fel, temperatura e la fel, organele lucra la fel, ca altfel ai crapa, creierul lucra la fel, niv de miscare de baza ramane acelasi (daca nu faci sport).
Deci? Lasa ce scrie, eu zic si din practica mea, si din logica fizicii.
Avem zi logica si fapte aici, si pot arata oricand practic la oricine.
E corect ca mai scad arderile odata cu slabeala, asta da! Atunci poate apare platoul cu aceleasi kcal, ca scad arderile.
Desi eu ardeam 2200-2300 si cand aveam 85 kile si cand am 63-65 acum la 1, 7 m. Testu practic asa a dat.
Asa ca nu scade prea mult daca o scade cu un 100 kcal acolo poate.
Si asta s-a intamplat si la sora prietenului meu, avea 164 kile la 1, 74 m, a luat ceva si a coborat pofta de papa, a slabit pana la 124, dupa aia a stagnat cu acelasi mancare, adica platoul de care zici.
Cel putin asa zice, n-am verificat-o ca mananca la fel.
Lasa Lorenus, sa nu slăbești mai mult. Tine asa la 55 kg. Doar sa nu slăbești mai mult
Se bucura pana la o limita, daca slabesc prea tare arata nasol.
Eu sunt mai slabă ca tine si tot atât de înaltă...nu ai nimic esti doar mai dezovlotata