anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPI. Nu mai pot. Ma doare urechea extrem de tare. De la ora 6 sunt treaza si plang de durere. Nu stiu ce am, doar sper sa nu fie otita, si din cate stiu, mai avusesem otita cand eram mica si imi cursese si puroi, si totusi, nu ma durea ca acum. Chiar sper din toata inima sa nu fie otita pentru ca mama nu si-ar permite toate medicamentele alea handicapate. Acum, intrebarea: Daca presupunem ca m-a tras curentul, cum as putea ameliora durerea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu cred ca ai otita. Daca esti copil, vei primi medicamentele compensate si gratuite si tratamentul va fi cu atat mai scurt si mai ieftin cu cat vei ajunge mai repede la un ORL-ist

Abh
| Abh a răspuns:

Nu astepta sa-ti curga puroi din ureche ca sa ajungi la doctor! Cunosc pe cineva care si-a pierdut auzul din aceasta cauza. Du-te cat mai repede la urgente pentru consult si tratament!

| Veme a răspuns:

Ai otita. Iti trebuie medicamentele handicapate date de doctor.

| Empathizer a răspuns:

Nu merge pe presupuneri. Ai otita, inca nesupurata. Ai nevoie de tratament medical, care nici nu costa mult cu reteta de la medic. Exista antibiotice, antiinflamatoare si picaturi pentru ureche care se dau pe reteta gratuita.
Dar, pentru ca azi e duminica si pana maine nu ai de unde lua reteta gratuita sau compensata, daca ai peste 14 ani - ia Diclofenac, comprimate filmate de 50 mg, cate 2/zi (neaparat dupa mese), iar daca ai sub 14 ani, ia Nurofen sau Paracetamol, conform prospectului. Iti vor calma durerea pana mergi la medic.

| DumiY a răspuns:

Buna!
Ar fi bine sa te duci la medic insa pana atunci poti sa iti pui cateva picaturi de ulei caldut in ureche, si poti sa pui pe ureche intr-un servetel sau intr-o batista niste sare calda.
Insa ar fi bine sa te duci la medic el stie mai bine ce ai.

| aveam14ani a răspuns:

salut kiss
stai linistita,iti explic eu:-D
roaga un parinte :
-sa ia un ibric;
-in ibric sa puna sare cam un sfert daca nu mai putin;
-sa lase la incalzit cat sa fie fierbinte[sa nu adauge apa!];
-sa o puna intr-un material rezistent[soseata, saculet, batista, carpa];
dupa, tu sa o pui la ureche si stai asa pana se raceste.
sa stai la caldura, cand iesi pe afara sa pui un fes sau ceva care sa iti acopere urechea. sa te fereste de temperaturi scazute sau se curent.
daca ai otita cauta pastile la farmacie. si trateaza-te.

sper ca te-am ajutat;-)kiss
bafta in contiunarekiss

| aveam14ani a răspuns (pentru aveam14ani):

Carpa\soseata\saculatul \batista sa fie impaturitalaughing