Rujeola, rubeola is bolii ale copilariei.
Da se pot lua de la cineva, de fapt asa se raspandeste. Diferenta e ca la rubeola tine 3 zile si rujeola 7-9.Simptomele difera de la persoana la persoana, febra e cea mai intalnita, frisoane, mancarimi sau pur si simplu te trezesti cu petele pe corp.Tratament ar fi multe lichide si sa nu te scarpini...nu e cea grav e o boala pe care o faci oricum la o varsta. A si amandoua apar ca pete micute pe corp care si astea difera de la persoana la persoana, ori pe tot corpul ori doar pe fata etc
Rujeola= Pojar
Rubeola= Varsat-de-vant
Rujeola dureaza 9 zile sau 2 saptamani, dar sa nu te scarpini daca de mananca ca iti vor ramane semne.
Rubeola dureaza 3 zile, si nici la aceasta sa nu te scarpini, nu ca-ti raman semne, dar te va durea cand se va termina.
Buna, Pojarul este denumirea mai veche a acestori boli la un loc ele sunt Rubeola si Rujeola... Sunt 2 boli diferite, dar daca ai facut Rubeola sau Rujeola, sansele sunt foarte mici ca sa mai faci inca o data poate chiar 1 la 1000
si nu trebuie nici un vaccin, cu cat este mai tanar/a si faci aceasta boala cu atat scapi mai usor, daca o faci mai tarziu o sa fie intr-o forma mai avansata si mai grava
Bună!
Nu, nu e același lucru. Doar că pojarul mai este numit și ruJeolă, iar rubeola pojărEL, iar din această cauză aceste boli sunt confundate.
ruBeolă, ruJeolă; pojAR, pojĂREL.
Dar sunt 2 boli diferite.
Sănătate! O zi bună!
Rujeola este pojarul, rubeola este alt virus, uite aici http://www.sfatulmedicului.ro/......german_652
vorbeste insa cu parintii tai despre vaccinare, nu esti obligata sa faci vaccinul si poate nici nu este indicat sa-l faci daca ai anumite probleme medicale.
Randal, a copiat de la mine, ca si eu am dat acelasi raspuns unei persoane...Nu-i frumos sa stii!
Rubeola nu este bine sa faci cand esti insarcinata. De aceea, daca nu ai avut boala in copilarie, si iti doresti sa faci un bebe, este indicat sa faci vaccinul cu cateva luni - 3-6, nu stiu exact - inainte de a incerca sa ramai insarcinata. Ceea ce nu este inca cazul.
Deci, mai bine nu faci vaccinul.
Desigur ca asta este doar parerea mea, iar altii care sunt pro-vaccin o sa-mi sara in cap ca incerc sa provoc o epidemie de rubeola.
P. S. imunitatea dobandita in urma bolii este permanenta, si se pare ca persoanele care au facut boala in copilarie sunt mai rezistente si la infectarea cu bacilul tuberculozei, pe cand imunitatea oferita de vaccin este temporara, 5 cel mult 10 ani, dupa care trebuie facute rapeluri.
Fiecare vaccin, inclusiv rapelurile, contine pe langa agentul patogen (mort sau amortit) si alte substante, timesoral care contine mercur si este folosit ca si conservant, o sare de aluminiu care accentueaza raspunsul imunitar, alte substante din mediul de cultura, de exemplu proteine din ou sau din (rinichiul de) maimuta verde.
Din aceasta cauza, vaccinurile provoaca o multitudine de reactii adverse, alergii, boli autoimune. In unele cazuri, se pare ca a provocat si o forma de cancer, in aceste cazuri a fost descoperit ADN-ul din celulele pe care s-a facut cultura in celulele tumorale.
Nu stiu denumirile populare dar exista vaccinul polivalent priorix, e pentru oreon, rubeola si rujeola, problema la ele ca exista o perioada cat esti imuna, dupa iar vei putea face boala... oricum la varsta ta mai bine faci boala, zic eu