anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.
Acum 3 ani am fost la un consult psihiatric, în urma acestuia am primit niște pastile antidepresive, la momentul acela nu le-am luat crezând că nu îmi sunt folositoare dar abia acum realizez că am nevoie de ele. Problema este ca nu mai stiu cum se numesc si as vrea sa iau ceva pentru calmare ( sunt foarte nervoasa si imi ies din fire)! Precizez ca am 22 de ani. Dacă știe cineva, ceva folositor aștept orice sfat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Donsavas a răspuns:

Salut! Medicatia de acum 3 ani nu mai este valabilă! Este important sa respecți schema de tratament cand ti se prescrie deoarece, vezi tu, realizezi tarziu ce nevoi ai cu adevărat si observa ca nu faci decat sa amani ceva ce tot începi sau mai rau, eviți sa iei tratamentul si iti pierzi ani din viata plângându-te sau adresându-te cu toate nimicurile, irosindu-ti tinerețea. Controlul nu ti-l pierzi dar suferință ramane dacă nu vorbesti despre ea sau nu te ajuți cand ai nevoie. Mergi la un alt medic si cere o parere medicală. În paralel, poti apela si la psihoterapeut sau consilier. Orice boala are vindecare si nu e om care sa reziste bolii atunci cand are loc îmbolnăvirea.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti sa mai iei acum tratamentul recomandat in urma cu 3 ani, lucrurile s-au schimbat. In plus, din cate descrii nici nu ai nevoie de depresive, depresivii nu sunt nervosi, sunt tristi, plang mult, se ascund, nu vorbesc, nu au in nici un caz curajul sa isi iese din fire, dimpotriva, sunt umili si supusi.
Du-te din nou la psihiatru daca crezi ca nu te poti controla prin vointa

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Mulțumesc pentru răspuns
Nu am enumerat aici tot însă sunt o persoana extrem de retrasă si multe altele!

| Borhifr a răspuns:

Du-te la farmacie

| costas14 a răspuns:

Prima orientare consult psihiatric- insa atentie-unii dr. iti pot prescrie ceva foarte puternic. Cere ceva slab la inceput daca problema nu e grava.Sa fie cineva cu tine in primele zile acasa-te apuca ganduri negre la unele. Daca te enerveaza anumite persoane- nu te vei calma cu nici un medicament! Trebuie sa le ierti, sa fii ca un parinte. Incearca!

| anonim_4396 explică (pentru costas14):

Mulțumesc frumos pentru sfat!