| Isaacmnm a întrebat:

Bună TPU. Acum 3 zile ma jucam cu un prieten și s-a întâmplat sa îmi ia telefon iar eu mi-am întins mana dreapta după el în acel moment am simțit cum mi sa mișcat osul de la cot și mi-e frica sa le spun părinților totuși nu ma doare deloc ma pot incorda și pot folosi mana fără nicio durere mana nu o vreau in ghips cât timp am mai avut-o de doua ori la stânga si stiu cum este, ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am simțit cum mi sa mișcat osul de la cot...ce ar trebui sa fac?"

fără un rmn, nu ne putem pronunța in cunoștință de cauză

| VoidEternal a răspuns:

Daca nu te doare care e problema?

Ghipsul se pune când există fracturi nu când întinzi mâna după ceva. Btw nu știu la ce te referi tu când zici osul de la cot, antebrațul tau are 2 oase, ulna și radiusul. Radiusul vine in dreptul degetului mare și ulna in dreptul degetului mic. (Mă rog, mai sunt și alte oase, nu se leagă direct ulna cu degetul mic și radiusul cu degetul mare, între mai ai oasele carpiene și metacarpiene, dar ca să-ți faci o idee despre cum sunt dispuse oasele in antebrat). Ambele se articulează la nivelul cotului cu humerusul care e osul brațului. Partea cea mai ascuțită a cotului cea din "spatele" antebrațului se numește olecran și face parte din ulna, nu e un os separat. Mișcarea aia putea cel mult sa provoace o entorsa minoră de gradul 1, nici nu poate fi vorba de ghips.

| Isaacmnm explică (pentru VoidEternal):

Scuze ca răspund asa târziu dar ma refer osul lung de la mana

| Anonimul151 a răspuns:

Nu ai nimic grav. O să îți treacă peste câteva zile.

| ina2x a răspuns:

Probabil ai facut o miscare brusca si de asta s-a miscat osul asa, dar nu este nimic grav.