| anadana23 a întrebat:

Buna TPU.Acum 3 zile mi-a venit prima oara menstruatia.Imi vine foarte mult.Intr-o zi intreaga am umplut (aproape) un absorbant albastru (night.)Am uitat sa mentionez, am 12 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

Felicitari, acum esti domnisoara happy
Este o varsta normala pentru prima data. Cantitatea depinde de fiecare organism in parte, ca si lunginea ciclului. Ai grija sa ai suficiente absorbante pentru schimb si urmatoarele menstruatii sa nu te prinda nepregatita pe afara. Este normal ca in primii 1-2 ani sa ai ciclu foarte neregulat, sau chiar sa ai urmatoarea menstruatie dupa cateva luni. Nu trebuie sa te impacientezi.
Vorbeste cu mama ta. Nu trebuie sa iti fie rusine, toate fetele trec prin asa ceva, iar mama ta ar trebui sa iti fie cel mai bun prieten.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Felicitari! Devii femeie.

| KodrutZ a răspuns:

Se cheama absorbant nu apsorbant. Unul pe zi e "foarte mult" la tine? Lol, trebuie' sa mai cresti...

| Fatamuntilor a răspuns:

Cantitatea si consistea sangelui eliminat variaza de luna la luna.
E posibil ca e luna asta sa-ti asa cum ai spus tu, iar o luna, doua sau chiar trei sa nu-ti vina deloc.Sa nu te sperii ca in lipsa altor conditii e normal
E timpul sa ai o discutie cu mama ta in acest sens, sunt multe de stiut!

| Tinna666 a răspuns:

Parerea mea este ca nu trebuie sa iti pui un absorbant cat mai mare si sa astepti pana se umple. poartele pe cele de zi si schimbale mai des..nu cand sunt pline pana la refuz, cele de noapte sunt mai mari pentru a nu te pata in timul somnului, deoarece totusi sunt cateva ore bune in care nu te schimbi.inca ceva, am mai auzit povesti cum ca nu ai voie sa te speli cat esti in acea perioada..total gresit! e ceva normal sa iti vina menstruatia la 12 ani si un absorbant pe zi nu e mult asa ca nu ai de ce sa iti faci griji, de azi inainte ai grija sa porti mereu un absorbant cu tine, sa iti bagi in geanta de scoala unul si in gentuta cu care iesi pe afara...