| PinkHD3 a întrebat:

Acum 4zile am fost la doctor pentru ca am fost racit, si doctorul mi-a spus ca mi se aduce "ceva" la plamanul stang. El nu stie ca eu fumez. Inainte cu 1 saptamana nu aveam nimic. Acum mi-a trecut raceala dar am o tusa care incepe din ori ce, daca ma obosesc tusesc de imi da lacrimile, si am in gat o "mucoasa" care o tusesc si apoi se face inapoi. Ce medicament sa iau sa scap de aceasta tusa si de acea "flegma"? Pls help!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| MedLife a răspuns:

In primul rand te duci la un doctor internist pneumolog sa-ti faca si un set de analize: radiografia care ar trebui sa dea diagnosticul de certitudine, testele de laborator si examenul sputei. Dupa simptomele pe care le-ai spus pe mine ma face sa ma gandesc la o pneumonie franca lobara, insa poti avea si altceva. Diagnosticul de certitudine se da pe radiogradie si pe examenul de sputa, iar ca tratamen ti-as recomanda Penicilina G sau V timp de 1-2 sapt din 6 in 6 orecate o pastila. Insa cel mai bine este sa mergi la doctor