| PinkHD3 a întrebat:

Acum 4zile am fost la doctor pentru ca am fost racit, si doctorul mi-a spus ca mi se aduce "ceva" la plamanul stang. El nu stie ca eu fumez. Inainte cu 1 saptamana nu aveam nimic. Acum mi-a trecut raceala dar am o tusa care incepe din ori ce, daca ma obosesc tusesc de imi da lacrimile, si am in gat o "mucoasa" care o tusesc si apoi se face inapoi. Ce medicament sa iau sa scap de aceasta tusa si de acea "flegma"? Pls help!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| MedLife a răspuns:

In primul rand te duci la un doctor internist pneumolog sa-ti faca si un set de analize: radiografia care ar trebui sa dea diagnosticul de certitudine, testele de laborator si examenul sputei. Dupa simptomele pe care le-ai spus pe mine ma face sa ma gandesc la o pneumonie franca lobara, insa poti avea si altceva. Diagnosticul de certitudine se da pe radiogradie si pe examenul de sputa, iar ca tratamen ti-as recomanda Penicilina G sau V timp de 1-2 sapt din 6 in 6 orecate o pastila. Insa cel mai bine este sa mergi la doctor