| Tonita a întrebat:

Buna TPU acum 6 zile am baut un suc de sfecla rosie cu morcovi si mere luat din kaufland sucul avea 1Litru am mancat si cv picant inainte si m-am stricat la stomac am fost la baie inainte sa beau si sa mananc si am facut un scaun normal dar dupa ce m-am stricat la stomac si am facut diaree... Am facut un scaun de o culoare asemanatoare cu ce-a a sfeclei initial am crezut ca e sange dar am citit pe net si am vazut ca daca consumi mult suc de sfecla rosie scaunul poate fi colorat in rosu. Vreau sa vad ce parere aveti si voi. Zilele care au urmat am avut scaune normale nimic iesit din comun.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Este normal; stai linistit. Si limba se coloreaza; iar tot ce intra in gura intra si in snage, nu doar in stomac. Sfecla rosie este buna pentru sange. Dar trebuie sa ai grija ca sa nu bei nici un lichid in timpul mesei, iar dupa ce ai mancat dupa 1 ora sau 1 ora si jumatate. Inainte de masa cu o jumatate de ora. In felul acesta eviti multe probleme.

| untu a răspuns:

Scaunele cu sange rosu deschis
Schimbarile de culoare a scaunului: ce semnifica? Cea mai frecventa cauza a acestora este sangerarea din hemoroizi, insa exista si alte cauze mai importante. Din acest motiv, sangele din scaun nu trebuie niciodata ignorat. Alte cauze ale scaunului cu sange pot include infectia, bolile inflamatorii ale intestinului (boala Crohn, colita ulcerativa), tumori si malformatii arteriovenoase. Sangerarile tractului gastrointestinal inferior tind sa cauzeze scaune de culoare rosie, in loc de neagra, deoarece nu exista timp suficient pentru digerarea celulelor rosii. Alimentele colorate si sfecla pot da, de asemenea, o nuanta rosie scaunului. Scaunul de culoare roşie. Dacă nu ai mâncat sfeclă roşie sau un aliment cu conţinut mare de colorant roşu, înseamnă că scaunul conţine sânge provenit din partea inferioară a tractului digestiv. Cauzele merg de la hemoroizi şi diverticulită până la cancer rectal.
Scaunul verde. Dacă nu iei suplimente cu fier, antibiotice şi nu ai mâncat multe legume verzi, scaunul verde poate fi semn de boală Crohn.
Scaunul galben poate să apară din cauza unei probleme la vezica biliară (fiere) sau dacă există o infecţie cu giardia, caz în care apare o diaree de culoare galbenă.
Scaunul alb conţine grăsimi, care ajung în colon atunci când există o problemă la pancreas, de exemplu pancreatită sau cancer. Culoarea poate fi albicioasă şi din cauza mucozităţilor care însoţesc scaunul în cazul inflamaţiilor, de pildă în sindromului colonului iritabil.
Scaunul negru. Dacă nu iei suplimente cu fier şi nu mănânci multă carne, scaunul este negru din cauza sângelui provenit din partea superioară a sistemului digestiv – esofag, stomac, intestin subţire.
Scaunul maroniu deschis, de culoarea argilei, apare în bolile de ficat.

| Ara997 a răspuns:

Sucul de mere actzioneazaca un laxativ. esti un pic mai sensibil...
sucurile astea se beau 1 pahar intre mese nu mai mult

| Lola05 a răspuns:

Scaunul cu sânge nu e roșu, ci negru. Poate apărea sânge roșu, proaspăt, doar dacă ai hemoroizi, dar pe ăia îi simți.
Se știe de altfel faptul că sfecla poate colora atât scaunul, cât și urina, atunci când colorantul specific nu este metabolizat.
Așa că stai liniștit, nu e sânge, ești ok happy

| tinatinaro a răspuns:

E un lucru normal. Nu trebuie sa iti faci grija, atat timp cat scaunele din zilele urmatoare au fost normale.