anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum am aproape 18 ani. Cand eram mic (7-8 ani) eram un copil foarte sociabil, eram prieten cu toata lumea. La varsta de 10 ani m.am mutat in Franta cu parintii. Acolo totul s-a schimbat. In clasele 5-6 m-am confruntat cu xenofobia dusa la extrem (batai, injuraturi, amenintari, vorbe urate, umilinte...). Dupa m-am mutat in alt oras din Franta. La inceput am avut cam tot aceleasi probleme dar totusi s-au mai potolit apele... In clasele 7-8 respectiv anii de liceu m-am confruntat mai mult cu colegi care pur si simplu ma faceau sa ma simt ca un Kakat pentru ca eram strain. Acum m-am intors la facultate in Romania. Initial aveam de gand sa las totul in urma si sa-mi traiesc altfel viata dar am realizat ca nu prea am cum. Am devenit extrem de anxios, inclusiv in prezenta noilor colegi. Sau de exemplu ieri am fost la un party, totul bine si frumos dar pur si simplu nu m-am putut bucura deloc de moment, eram complet detasat de ce se intampla. Am impresia ca am devenit o persoana extrem de rece, nu ma mai bucur de nimic, mi-a pierit total cheful de viata. Dar cal mai rau e ca mi-am pierdut total increderea in mine insumi si increderea in toti ceilalti. Stiu ca a fost cam plictisitor ce am scris acolo asa ca intreb direct: cum as putea sa recastig increderea in mine insumi si increderea in ceilalti oameni?
Funda + vot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| leapșa a răspuns:

Niciodata nu am inteles de ce parintii nu iau masuri in astfel de cazuri.
Trebuia macar sa te aduca inapoi in tara sau unul din ei sa ramana cu tine in Romania si sa faca cu schimbul macar pana mai cresteai.
Peste tot se intampla asta pentru ca tiganii si romanii needucati ne-au facut o imagine de tot rahatul in Europa.

In fine, sa revin la subiect.
Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat, mintea ta a fost afectata grav din cauza acelor experiente groaznice.
Ce sa faci? As zice sa vorbesti cu un psiholog, dar astia vorbesc cu tine numai teoretic, alta e cand pui in practica. Totusi trebuie neaparat sa faci cateva sedinte, macar 2 de cel putin 1h. Psihologul iti va diminua din anxietate si frica sociala pe care ai acumulat-o in tot acest timp.

Dar gandeste-te asa: esti un roman in Romania sa, inconjurat de romani. Esti unde te-ai nascut si la facultate nu sunt oameni retarzi ca acei xenofobi peste care ai dat tu cand erai mic. Nu. Sunt oameni cu capul pe umeri, inteligenti, ca pana la urma urmei multi incep o facultate, dar nu toti o termina.
Si dupa ce ai terminat acele sedinte cu psihologul, el/ea iti va da sfaturi de cum sa te destinzi. Iti va spune cum sa te apropii de oameni, cum sa ai incredere in ei si cum sa incepi sa-ti traiesti viata. Ii spui tot ce ai pe suflet, pana la cele mai adanci frici pe care le-ai acumulat, pentru ca doar prin comunicare si descarcare sufleteasca mintea ta se va schimba.

2 răspunsuri:
| G2G a răspuns:

Prezinti anxietate de la bullying-ul din clasele anterioare efectiv creierul tau incearca sa te protejeze te alte abuzuri si iti induce aceasta stare de "alarma" de aceea nu mai poti avea incredere in oameni sau socializa fiindca sunt asociati cu oameni din trecut. Cea mai buna solutie pentru aceasta problema e sa lasi amintirile la o parte si sa participi mai mult in public. Discuta mai mult pe forumuri spuneti parerea, du-te la sala sau afara sa faci exercitii sau discuta mai mult cu familia. Un alt motiv sa fi fericit ESTI ACASA. Nu mai esti la mila strainilor esti in tara ta care fie ca iti place fie ca nu mereu te va primi inapoi cu mainile deschise.

| overdoseee a răspuns:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Imi pare rau dar nu pot sa votez raspunsurile, utilizatorii juniori nu pot vota raspunsurile... Acum am aflat