| Anushka23 a întrebat:

Bună TPU.
Acum aproximativ 2 ani, mi s-a scos nervul la o masea și s-a reconstruit. De mai bine de o jumătate de an mi s-a spart maseaua pe jumătate și nu am avut nici un fel de durere, acum simt constant că mă deranjează puțin iar atunci când mestec sau apăs pe ea ma doare destul de suportabil.
Miercuri mi-am făcut programare la dentist și o să-mi pună pivot, dar as vrea sa scap de durere pana atunci.

Care credeți ca poate fi cauza durerii? Și cum o pot ameliora/trata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Eu spun exact pe dos decat userul care ti-a dat primul raspuns. Fa tot ce poti sa iti pastrezi/reconstruiesti maseaua. Daca ramai cu o gaura, maselele adiacente vor fi supuse unui efort mai mare si pentru care nu au forma potrivita, si se vor strica mai repede. Ca sa umpli golul trebuie sa faci implant care costa enorm. Uneori inainte de implant trebuie sa faci o reconstructie de masa osoasa, care si aia costa enorm.
O masea are 2 nervi. Nu stim daca i-a scos pe amandoi. Ca sa scapi de durere exista geluri pe baza de lidocaina (un anestezic local) care te scapa de durere daca nervul este expus. Sau poti lua analgezice de uz general (antinevralgic, piafen, etc). Ambele pana mergi la dentist, nu le poti folosi pe termen lung.

| Anushka23 explică (pentru SkyPilot):

Sunt destul de sigură ca a scos ambii nervi. Miercuri ma duc la stomatologie, am fost si acum 2 saptamani pentru un consult și mi s-a spus ca singurul lucru pe care-l poate face ca să îmi salveze maseaua este să îmi pună un pivot (de metal am impresia) și după să o "îmbrace". Momentan iau Nurofen Plus și nu ma mai doare absolut deloc, sper doar sa fie ok și sa-mi pot salva dințișorul laughing

| SkyPilot a răspuns (pentru Anushka23):

Dentistul meu pretinde ca daca ambii nervi sunt scosi trebuie pusa coroana, altfel dintele se strica repede. Nu stiu daca chiar e asa sau vrea sa ma scuture de bani.
Pivotul este o bucata de metal de o forma pe care nu o pot descrie. Il poate fixa in ce ramane jos in dinte, iar in jurul lui monteaza coroana. In mod normal ar trebui sa nu doara decat anestezia (injectia).

| SorinelCopilu a răspuns:

Frate te sftuiesc sa scoti maseaua te va durea cateva ore vei dormi te vei trezi vei lua un calmant si nu vei mai avea durerei simplu eu am avut doua masele cariate si tot asa mau plimbat doctori timp de 2 ani ca sa repare maseaua sa nu o pierd dar deja m-am saturat de durere si azi mi-am sos cea de a adoua masea si te asigur ca e mult mai bine

| Anushka23 explică (pentru SorinelCopilu):

Nu prea vreau sa plătesc foarte mult pentru a-mi pune un implant dentar, și nici nu vreau sa raman cu o gaura pentru ca e destul de inestetic, mai ales ca sunt femeie și țin destul de mult la felul în care arat.