| EvaTramell a întrebat:

Acum la munca de 10 minute am fost la baie nu aveam nimic. Și când am ajuns în birou am observat pe mâini sânge. Îmi curgea din nas. Și când am văzut sângele am amețit. Ce înseamnă? Colegele îmi zic ca e vb de tensiune sau anemie. Eu beau foarte multa cafea dar acum în ultimul timp am redus nu prea mai beau deloc și mă doare tot timpul capul. Ce înseamnă? De ce amețesc când văd sânge?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil de la tensiune mai ales daca ai facut o schimbare asa brusca cu cafeaua. Niste analize nu ti ar strica

| Anonimuserr a răspuns:

Dacă ai făcut efort este posibil să se fi spart un vas de sânge. Acest epistaxis l-ai mai avut și în trecut?
Nu este de la anemie. Ci de la hipertensiune arterială. Se explică. Cafeaua îți crește tensiunea destul de mult. În cazul tău foarte mult.
Dar poate fi și de la alergii, sau suflatul nasului puternic, strănut puternic, aer rece sau uscat ori de la efort.
Nu ești tare de înger. Nu toți putem rezista când vedem sânge. Ne ia cu palpitații.
Dar în orice caz, e bine să te pui pe un scaun să te apleci în față și să sufli nasul ca să elimini din fosele nazale tot sângele.

| WhiteLife a răspuns:

Se poate sa iti fi crescut tensiunea arteriala, adica presiunea cu care sangele apasa asupra vaselor de sange. Atunci cand se sparge un vas de sange la creier ai atac cerebral, ceea ce e foarte grav pentru ca poate duce chiar si la paralizie. In nas, vasele sunt mai subtiri si se sparg mai usor. A fost un avertisment cum ca ai o tensiune mare si este riscant. Iti recomand sa consulti un doctor, poate iti prescrie niste medicamente.