anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Acum o lună am fost diagnosticată cu salazion, am fost la oftalmolog și mi-a prescris picături și unguent, chistul a scăzut, dar în schimb a mai apărut unul, la același ochi, fix lângă el. Oftalmologul mi-a spus că nu trebuie să fac operație pentru că chisturile sunt foarte mici și sunt cazuri în care au apărut și după intervenție, așa că tot ce pot face e să continui cu tratamentul încă două săptămâni, iar dacă nu dispare, să aștept câteva luni, timp în care să folosesc compresii călduțe și să am grijă să nu ating zona infectată.
Întrebarea mea este pentru persoanele care au mai avut salazion: eu am miopie și până acum mi-a fost frică să mai port ochelari, de teama de a nu se extinde șalazionul. În curând voi începe primul an de facultate și voi avea nevoie să port ochelari. Pot să port ochelari chiar dacă am salazion? Sigur nu se extinde infecția?
Îmi cer scuze dacă am dat prea multe detalii, sper ca cineva să-mi poată răspunde acestei nedumeriri. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce nu intrebi medicul oftalmolog care te are in evidență, el este in măsură sa te ajute cu raspuns, suna l ca sigur ai numarul lui pe scrisoarea medicală.

| WhiteLife a răspuns:

Cumpara ser fiziologic de la farmacie (sunt si servetele umede sterile pentru igiena ochilor), cu care stergi si curetii ochii regulat. Ochelarii ii poti dezinfecta cu spirt, iar din cand in cand ii poti sterge cu ser fiziologic.

| Yuoia a răspuns:

Ca sa nu se extinda infectia, igiena este cruciala.
Nu ajuta doar niste picaturi daca nu speli mereu locul. Toata fata cu apa si sapun, insistand in jurul ochilor. Si, mai ia si tu niste vitamine. O cunostinta de a mea asa se trata.