De ce vorbesti despre tine la plural?
kinetoterapie este o terapie prin miscare. adica gimnastica medicala. adica sub supravegherea unui kinetoterapeut vei face anumite miscari cu scopul de a XYZ (nu sunt doctor, scopul tu il stii).
Sigur n-a zis chimioterapie? Cum adica "un cancer(nodul)"? Tu sigur vorbesti despre cancer?
In primul rand, imi pare rau pentru diagnosticul gasit.
Kinetoterapia este folosita atunci cand ai probleme cu oasele si muschii, este un fel de gimastica medicala. Nu as vedea scopul pentru care ar spune sa faceti kinetoterapie. Ma gandesc ca mai degraba a recomandat chimioterapia care este folosita pentru a omori celulele canceroase.
Salut.
Kinetoterapia este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se ȋncearcǎ sǎ se restabileascǎ anumite funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimǎ cu gimnastica medicalǎ, deși o ȋnglobeazǎ. Kinetoterapia utilizeazǎ mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli.Cum funcționeazǎ kinetoterapia?
Ȋn cadrul ședințelor, un kinetoterapeut alege cele mai potrivite programe de exerciții care sǎ stimuleze mușchii pacientului, ȋn cazul ȋn care abilitǎțile sale motorii au fost afectate de o boalǎ sau de un accident.
De asemenea, ȋn funcție de nevoile pacientului, specialiștii pot recomanda un program care sǎ ajute bolnavul sǎ realizeze exercițiile cu ajutorul hidroterapiei sau cu ajutorul unor dispozitive speciale. Stresul cotidian și bolile creazǎ probleme musculare, iar prin kinetoterapie aceștia se pot regenera. Ȋnainte de a ȋncepe un program, specialistul evalueazǎ pacientul din punct de vedere motric și muscular.
Obiectivele kinetoterapiei se referǎ ȋn primul rȃnd la redobȃndirea forței musculare și a capacitǎții de a face efort, la redobȃndirea controlului și a echilibrului muscular, la ȋmbunǎtǎțirea legǎturii dintre creier și mușchi, precum și la corectarea traumatismelor.
Scopul kinetoterapiei este de a restaura funcțiile normale ale nervilor, normalizarea digestiei, a mișcǎrii, a funcțiilor endocrine, a imunitǎții sau chiar a funcțiilor unor organe. Cu toate aceste, kinetoterapia nu poate vindeca boli precum diabetul, boli ale inimii sau cancer.
Tipuri de kinetoterapie
Kinetoterapia de recuperare. Este cea mai importantǎ secțiune deoarece prin intermediul mișcǎrii se urmǎrește refacerea funcțiilor organismului diminuate ȋn urma unor traumatisme sau ȋn urma unor boli. Ȋn cazul ȋn care un mușchi este afectat ireversibil se urmǎrește antrenarea altor mușchi care sǎ preia parțial din funcțiile celui afectat.
Kinetoterapia profilactica. Ȋn cadrul aceste terapii, se urmǎrește menținerea stǎrii de sǎnǎtate sau oprirea cronicizǎrii unei boli atȃt prin intermediul exercițiilor fizice, dar și prin masaj medical sau prin intermediul tehnicilor de relaxare.
Ce afecțiuni trateazǎ?
Kinetoterapia ȋncearcǎ sǎ stimuleze ȋntregul potențial al corpului pentru a elibera energie, tocmai de aceea kinetoterapeuții ȋncearcǎ sǎ stimuleze pacientul din trei sau chiar patru perspective: cea fizicǎ, chimicǎ, emoționalǎ și uneori spiritualǎ. Ȋn cadrul ședințelor de kinetoterapie pe lȃngǎ stimularea fizicǎ, specialiștii căutǎ și anumite dezechilibre ale organismului care stau, de obicei, ȋn spatele problemelor de sǎnǎtate.
Kinetoterapia trateazǎ o serie de afecțiuni precum:
• Stresul
• Tulburările musculare
• Tulburările nervoase (paralizie, boala Parkinson)
• Tulburǎrile respiratorii
• Tulburǎrile ortopedico-traumatice
• Tulburǎrile reumatologice (poliartrita reumatoidǎ, coxartroza, gonartroza)
• Maladiile congenitale
• Tulburǎrile cardiovasculare (cardiopatie ischemicǎ, sindromul de ischemie perifericǎ progresivǎ cronicǎ, boala varicoasǎ)
• Alergiile
• Deficiențele nutriționale
• Problemele emoționale sau de ȋnvǎțare
Tehnici utilizate ȋn kinetoterapie
Specialiștii kinetoterapeuți afirmǎ cǎ fiecare mușchi are o legǎturǎ directǎ cu un organ, iar atunci cȃnd un mușchi este slǎbit sau imobilizat pot apǎrea disfuncții și la nivel organelor. Tehnicile utilizate ȋn kinetoterapie variazǎ ȋn funcție de boala pacientul, ȋnsǎ de cele mai multe ori kinetoterapia ajunge sǎ combine partea de exerciții fizice cu presopunctura, cu masajul limfatic, cu sfaturile nutriționale sau chiar cu manevre pentru scǎderea hipertoniei musculaturii.
Deși nu existǎ multe cercetǎri științifice care sǎ confirme filosofia de bazǎ a kinetoterapiei, specialiștii spun cǎ mișcare este cu siguranțǎ o cale sigurǎ prin care organismul se poate echilibra.
Te salut cu respect!
Cel mai important lucru este sa nu te panichezi si sa fii optimist/a in functie de cine este vorba.
Dupa cum a fost redactata intrebarea cred ca este vorba de o persoana apropiata nu de tine direct.
Eu ii urez insanatosire cat mai rapida.
Inca odata fara panica,fara pareri de rau si fara chestiuni asemanatoare!
O gandire limpede si optimista asigura organismului o buna stare de echilibru.
In fond, cu stres si gandire negativa, pe langa faptul ca nu se schimba absolut nimic in ceea ce priveste starea de sanatate a persoanei, aceasta poate fi afectata negativ, iar boala poate sa ia proportii chiar mai mari.
O zi buna,
Adrian!
User252426 întreabă: