| Maria_Lara_1999 a întrebat:

Am 12 ani iar prima menstruatie mi-a venit anul asta pe 1 ianuarie. De atunci nu mi-a mai venit decat azi pe 1 mai. Prima mea menstruatie a fost mai "normala" decat asta. E destul de slab cantitativa si maronie. Nu am dureri de loc. Maine merg la scoala si imi e jena. La cat timp imi schimb tamponul? Si de ce menstruatia mea e asa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E absolut normal ca la 12 ani menstruatiile sa fie mai ciudate. Nu ai nici un motiv de jena sau ingrijorare. Tamponul trebuie schimbat obligatoriu la maxim 6 ore. E intelept sa faci asa: inainte de a pleca de acasa, te spli cu apa calda si sapun pe organele genitale si iti pui un tampon curat. Dupa primele doua ore mergi la baie si verifici daca este prea plin (atentie nu uita sa te speli foarte bine pe maini inainte si dupa verificarea tamponului). daca ti se pare ca e mai mult de jumatate plin, il schmbi si verifici dupa urmatoarele doua ore, cand indiferent cum ar fi, il schimbi. Cand ajungi acasa (presupun ca nu ai mai mult de 7 ore), te speli si te schimbi din nou.