Uneori e nevoie de medicul dermatolog. Exista tratamente ( nu sfaturi ) cu antibiotice si unguente, deci vorbeste cu mama ta, spune-i ca nu te simti bine in pielea ta si roag-o sa te duca la un dermatolog.
1. Cosurile de pe frunte indica o posibila afectiune intestinala.
- Purificati-va organismul luand zilnic cate o lingura de tarate amestecata in apa.
- Faceti regulat clisme si sedinte de hidroterapia colonului.
2. Cosurile de pe nas indica o posibila afectiune a inimii.
- Luati suplimente de paducel 500 mg de doua ori pe zi. Beti doua cani de ceai de paducel pe zi. Suplimentaţi cu 100 mg coenzima Q10. Luati o lingurita pe zi de orz verde.
3. Cosurile de pe obraji indica o afectiune in zona plamanilor si a pieptului.
- Beti ceai de lumanarica de trei ori pe zi. Evitati produsele din lapte de vaca, grasimile saturate si carnea rosie. Luati tinctura de echinacea 20 de picaturi de doua ori pe zi.
4. Cosurile de pe maxilar indica o posibila afectiune a rinichilor.
- Beti ceai de papadie si luati suplimente cu Mg si vitamina B complex.
5. Cosurile de pe umeri indica o suferinta digestiva.
- Luati suplimente cu enzime digestive. Beti o lingura de suc cu aloe inainte de fiecare masa.
6. Cosurile din partea superioara a spatelui indica o posibila afectiune a plamanilor.
- Mancati condimente ca busuiocul, chimenul, ardeiul iute, ghimbirul, urzica sau menta. Beti suc de telină si ceai de lumanarica. Evitati lactatele si dulciurile.
7. Cosurile de pe piept arata ca ati putea suferi de plamani sau de inima.
- Beti ceaiuri de lumanarica si gingko biloba. Suplimentati cu lecitina si alimente cu coenzima Q10 100 mg pe zi.
Sau:
1.In primul rand, trebuie sa deveniti constienti de faptul ca trebuie sa va ingrijiti fata. Dimineata spalati-va bine fata cu un sapun pentru ten sensibil. Sapunul trebuie sa il folositi numai pentru a va spala pe fata, nu si alte zone ale corpului. Uscati-va apoi cu grija. Umezeala poate favoriza aparitia cosurilor. Seara, repetati ritualul. Astfel veti indeparta murdaria si pe bacteriile pe care pielea le-a colectat in timpul zilei. In acest fel pielea va fi curata iar cremele de prevenire a cosurilor vor fi mai eficiente. Totusi, nu trebuie sa va spalati in exces intrucat pielea se va usca si irita favorizand astfel aparitia cosurilor.
2. Aveti grija sa nu va sparge-ti cosurile. Daca faceti acest lucru, cosurile se vor inrosi si se vor vindeca mai greu sau pot ramane cicatrici. Daca totusi doriti sa scapati de un cos, puteti minimiza raul pe care l-ati putea face urmand niste reguli: inainte de a stoarce un cos (care are obligatoriu capul alb), asigurati-va ca v-ati deschis bine porii (o baie de abur). Apoi spalati-va bine pe maini sa fiti siguri ca ati distrus bacteriile. Dupa ce stoarceti cosul, aplicati pe acel loc o solutie antibiotica.
3. Schimbati-va cat puteti de des lenjeria de pat pe care o folositi. Folosirea indelungata a aceleasi lenejerii de pat sau fete de perna favorizeaza o aglomerare de bacterii si aparitia cosurilor. Incercati sa schimbati fata de perna in fiecare zi.
4. Nu va expuneti pielea la bacterii sau produse care ar putea bloca porii. Incercati ca in timpul zilei sa va atingeti fata cat mai putin posibil pentru a va feri pielea de bacterii. Daca vorbiti la telefonul mobil, nu il atingeti de fata si incercati sa il tineti cat mai curat posibil folosind servetele antibacteriene.
5. Aveti grija ce produse de ingrijire a pielii folositi. Puteti folosi produse pentru prevenirea acneei. Cele care contin zinc sunt foarte eficiente. Folositi produse exfoliante. Incercati sa folositi produse si machiaje pe baza de apa, hipoalergenice, noncomedogenice (care nu inchid porii). De asemenea, evitati cremele foarte grase si produsele pe baza de uleiuri.
6. Daca ati facut sport sau ati fost expusi unui mediu in care ati transpirat, trebuie sa faceti dus imediat si sa va schimbati imbracamintea. Transpiratia este plina de impuritati iar hainele pot transporta bacterii.
7. Nu folositi machiaj excesiv. Aceasta poate bloca porii favorizand astfel aparitia cosurilor. Daca doriti totusi sa folositi machiaj, alegeti produse pe hipoalergenice si noncomedogenice. Seara trebuie neaparat sa curarati bine tenul de orice impuritati, inclusiv machiajul.
Cum ai zis si tu, e normal pentru varsta ta. Aceste nu dispar permanent cu tratament, ci doar pe o durata mai scurta. Pana la o anumita varsta iti vor tot aparea si n-ai ce face. Stiu cum e, si eu am. Esti baiat sau fata ca sa stiu?
Chaterinna,Multumesc! Eu locuiesc langa un dermatolog, deci este foarte ok! Multumesc din nou!
-Yukii`
Cu multa placere! Am o sora farmacista si stiu ca exista tratamente eficiente pentru acnee. Stiu sigur ca se da antibiotic, deci este vorba de tratamente medicamentoase, nu cosmetice. Urmeaza indicatiile vecinului tau medic si o sa scapi de probleme. Bafta!
NszjNjJnJzknzyynK întreabă: