| Anonymus3000 a întrebat:

Am 12 ani si de la 6 ani pana in prezent am Sindrom Nefrotic si mi-am pierdut toata rapdarea si vreau sa stiu daca trece aceasta boala caci nu pot sa fac mai nimic din ce fac ceilalti copii nu am voie sa mananc sarat nu am voie sa joc fotbal ca transpir si racesc si se agraveaza etc deci ma puteti ajuta aceasta boala trece? dau funda si vreau raspunsuri serioase

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| WTFuck a răspuns:

Nu stiu

| Ciocolataaaaaaaa a răspuns:

Sindromul nefrotic este o stare care afecteaza rinichiul si care poate determina insuficienta renala. Poate aparea la orice varsta, desi cel mai frecvent sunt afectati copiii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 8 ani.

Baietii sunt afectati mai frecvent decat fetele. Copiii cu sindrom nefrotic raspund mai bine la tratament decat adultii.

Sindromul nefrotic poate determina:

- pierderi renale de proteine

- scaderea nivelului de albumina (o fractiune proteica) din sange (serica)

- edeme palpebrale (umflarea ochilor) datorita retentiei de fluide

- edeme ale mainilor si picioarelor datorita retentiei hidrice

- cresterea nivelului de colesterol si trigliceride in sange.Tratamentul sindromului nefrotic depinde de varsta si de cauza bolii pacientului. Tratamentul medicamentos, modificari de alimentatie si tratarea altor boli asociate, ca diabetul sau hipertensiunea, sunt toate posibile tratamente ale sindromului nefrotic. Aceste tratamente pot stopa, incetini sau preveni degradarea ulterioara renala.

Majoritatea copiilor care au sindrom nefrotic, raspund bine la tratament si au prognostic bun. Copiii peste 12 ani sau adultii care asociaza diabet sau hipertensiune, nu raspund la fel de bine la tratament ca si copiii sub 12 ani.

Medicii considera vindecare totala in cazul lipsei simptomelor sau in absenta necesitatii efectuarii unui tratament pentru cel putin 2 ani.Tratamentul de intretinere pentru sindromul nefrotic si complicatiile sale, cuprinde:

- prednison zilnic sau odata la doua zile, daca simptomatologia reapare

- masuri pentru scaderea tensiunii arteriale crescute, ca antihipertensive, o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice; hipertensiunea arteriala netratata creste riscul de accident vascular cerebral sau de infarct miocardic

- modificari ale alimentatiei in vederea inlocuirii elementelor nutritive pierdute prin urina, in vederea reducerii acumularii de fluide la nivelul tesuturilor si in vederea prevenirii aparitiei complicatiilor; unii medici recomanda o dieta saraca in proteine, sodiu si grasimi, dar bogata in carbohidrati; cantitatea de proteine permisa depinde de gradul afectarii renale

- anticoagulante ca warfarina sau heparina, in vederea prevenirii formarii cheagurilor sanguine

- tratamentul precoce al infectiilor cu antibiotice

- vaccin antipneumococic, ca Pneumovax, pentru prevenirea infectiilor; vaccin antivaricela si vaccinare anuala antigripala; vaccinarea nu este recomandata decat in cazul raspunsului sindromului nefrotic la tratamentul cu corticosteroizi.

Scaderea progresiei bolii renale determinate de sindromul nefrotic, se poate face prin:

- mentinerea tensiunii arteriale la valori mai mici sau egale cu 125/75 mmHg prin medicatie antihipertensiva, dieta si exercitii fizice

- mentinerea stricta la normal a valorilor glicemiei, in cazul pacientilor care asociaza diabet zaharat

- mentinerea la valori normale a colesterolului si trigliceridelor sanguine

- se interzice fumatul sau alte produse pe baza de tabac

- evitarea medicamentelor care dau afectare renala

- evitarea testelor radiologice care folosesc substante de contrast

- prevenirea bolii arterelor coronare: modificarea stilului de viata, ca adoptarea unei diete sarace in grasimi, intreruperea fumatului si efectuarea regulata de exercitii fizice, pot ajuta la scaderea riscului de accident vascular cerebral sau de infarct miocardic.

Se recomanda consultarea unui medic sau consiliere emotionala, in cazul aparitiei de dificultati pe perioada administrarii tratamentului pentru sindromul nefrotic.