| Dbfgdjdjdjdj a întrebat:

Am 13 ani.În august am avut prima menstruație pe 17. Apoi pe 21 Septembrie.Astăzi suntem în 21... și nu mai vine.Adică știu ca e normal sa mai întârzie, dar nu a apărut nici un semn.Pana acum mai erau anumite semne (mici crampe).Ce ma fac dacă nu îmi mai vine?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| katy a răspuns:

Ciclul poate intarzia cu 10 zile inainte si dupa data la care iti vine de obicei.tu ai avut in august prima menstruatie, deci nu il ai regulat si e normal sa nu iti vina inca la aceeasi data

| Violleta2022 a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, esti abia la inceput de drum, ciclul necesita 1 an sa se stabilizeze, tie abia ti-a debutat, deci, ai rabdare!

| Fatamuntilor a răspuns:

Lucrurile astea TREBUIE discutate cu mama ta.Sau cu matusa,sora mai mare. Orice mama trebuie sa-si pregateasca fetita pentru,,marele eveniment''
Corpul nostru functioneza ca o,,masinarie''. Orice lucru nou,orice tranformare trebueste timp pentru a se obisnui.
In primul an,poate chiar doi sunt posibile intarzieri de o luna, doua sau mai mult.E normal.
Stresul, unele medicamente, curele de slabire pot intarzia menstruatia.
Ma gandesc ca esti virgina, deci contactul sexual este exclus.
Vorbeste totusi cu mama ta pentru a inlatura orice dubiu.