| Bianca_6973 a întrebat:

Buna TPU.Am 13 ani si am o problema.Cand eram mica,imi trozneam degetele de la maini,iar acum le am strambe.Se pot indrepta inapoi cand mai cresc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 93Anna93 a răspuns:

Si eu am degetele strambe.Eu mi le trosneam si mi le dadeam peste cap. Am aproape 19 acum si nu s-au mai indreptat. Nu stiu daca exista vreo metoda medicala prin care pot fi indreptate. Incearca sa gasesti un mod de a-ti tine mainile astfel incat sa nu se vada ca ai degete strambe. Eu, de exemplu, stau cu degetele putin indoite cand tin mainile pe masa.Cand ridica mana, la scoala, in loc sa ridic 2 degete ridic toata palma big grin si tot asa.De obicei tin degetele lipite, ca sa nu se observe.Pana acum nu mi-a zis nimeni nimic legat de mainile mele, deci cred ca functioneaza micile trucuri pe care le folosesc.

2 răspunsuri:
| Marmun a răspuns:

Eu zic sa le tai si sa iti pui o proteza

| Cocodrilo a răspuns:

Vorbeste cu un medic ortoped (sau unul oarecare daca cunosti pe vreunul si esti mai apropiata de el).
In principiu nu exista,, degete strimbe" sau mai bine zis nu exista nimic care e,, drept". Toti au asimetrii si imperfectiuni si asta ii face interesanti.

Parerea mea e ca ingrijorarea ta (fireasca) e cauzata mai mult de un complex fara baza reala. Sa stai cu degetele indoite ca sa nu se observe mi se pare o prostie si un mod de a-ti face rau.

Daca exista o deformare reala, atunci un medic ortoped poate sa aprecieze daca ea poate fi corectata. In general, multe se pot corecta prin exercitii de gimnastica medicala (dar nu de capul tau). La 13 ani mai sunt parti ale corpului in formare. In orice caz, nu e din cauza trosnirii degetelor.

In rest, nu te lua dupa muste. Mustele mor, tu ramîi. Esti buna asa cum esti, pentru ca mai esti compusa si din alte lucruri in afara de degete. Am intelegere ca la 13 ani sa ai,, degete strimbe" e o chestiune de viata si moarte :-( si totusi... Succes!