| Adrian100 a întrebat:

Buna TPU
Am 13 ani si am o problema, imi transpira palmele si talpile mai mereu. Mi se si decojeste pielea cateodata de pe palme si de pe calcai, intr-o anumita perioada din vara, cel putin anul trecut palmele mele aratau groaznic. Am vreo boala de piele? Despre ce poate fi vorba si cum pot scapa de asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| adri16 a răspuns:

Problema asta o am si eu de cativa ani, la talpa piciorului, am fost la dermatolog si am aflat ca e micoza, nu trebuie sa mai porti incaltari de vinilin (numai de piele ) si sa nu intri in contact cu materialele sintetice, poarta ciorapi de bumbac macar o perioada de timp pana se regenereaza pielea, normal ar trebui sa porti ciorapi mereu vreo 2 ani, chiar daca e vara, pentru mine a fost cosmar, dar situatia s-a imbunatatit, gasesti la farmacii creme pentru mizoca, ar fi bine totusi sa te duci la un dermatolog

| alem a răspuns:

Poate ai lipsa de magneziu iti recomand crema de galbenele sa o pui acolo unde ti se cojeste pelea eu fac asa la picoare si mie mi se cojeste piele de la picioare si imi transpira talpile cand e foarte cald afara eu pun cr4ema de galbenele si trece

| diclorofosfat a răspuns:

Faptul ca iti transpira palmele si talpile poate fi hiperhidroza, adica transpiratia excesiva, cel mai des e la axile palme si talpi... si din cite stiu eu nu se prea trateaza ((( mai informeaza-te pe net despre aceasta disfunctie si vezi daca coincide cu ce ai tu, si ai putea sa dai si analize la hormoni. Cel mai bine e sa te adresezi la medic, el stie cel mai bine ce e de facut.
SAnatate

| florina200 a răspuns:

Ar fi mai bine sa te duci la doctor

| Adrian4759 a răspuns:

Poate sa fie o lipsa de calciu sau o hipersecretie tiroidiana!