| anonim12345678900734269864 a întrebat:

Am 13 ani si inca nu mi-a venit ciclul.Am toate acele simptome precum :sani destul de dezvoltati,par pubian si la subrat,cosuri pe fata-putine, le tratez- si am si niste secretii vaginale albe-transparente.Mi-e rusine sa vorbesc cu mama mea despre asta.
Va rog spuneti-mi ce se intampla si in cat timp imi va veni primul ciclu.
Cel mai util si serios raspuns primeste FUNDA :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| smartlollipop a răspuns:

Nu trebuie sa te ingrijorezi. La 13 ani e oarecum devreme. Nu se poate sti cu exactitate cand iti va veni.
Aceste "simptome" nu sunt specifice doar menstruatiei, ci pubertatii si dezvoltarii, desi au legatura.

Se intampla ca esti la varsta la care apar schimbari si nu trebuie sa te ingrijorezi deoarece este normal.

In general, atunci cand iti vine ciclul apar mai multe cosuri, parul si tenul se pot ingrasa si se poate sa te doara burta cu cateva zile inainte. Totusi nu inseamna ca iti va veni, desi este posibil.
E imprevizibil. happy
Incearca sa fii deschisa si sa vorbesti cu mama ta. Sau cand va simti ea nevoia iti va spune.

Sper ca te-am ajutat. happy

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand, nu trebuie sa-ti fie rusine de aceste probleme absolut normale fata de mama ta. Cel mai bine este sa vorbesti cu mama ta aceste probleme si nu pe net. Eu asa iti recomand.

| anonim12345678900734269864 explică (pentru anonim_4396):

Da,stiu.Doar ca am vorbit cu mama anul trecut despre asta, si mi-a explicat cum sta treaba, mdar nu mi-a zis nimic de genul"mie mi-a venit la 14 ani" sau ceva.Doar mi-a explicat despre ce e vorba.
Ajutati-ma!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim12345678900734269864):

Nu e o varsta fixa. Depinde de ritmul de crestere si dezvoltare al fiecaruia. Uite iti voi trimite un link care te va ajuta: http://www.noifetele.ro/articol/pubertate-la-femei/. Ti-as explica eu, dar e cam jenant avand in vedere ca sunt baiat si ca am in jur de 15ani. Dar oricum imi face placere sa te ajut.