Sigur că poți schimba ortodontul, sau măcar îi poți explica problema, poate va înțelege. Trebuie, totuși, sa tii cont și de faptul că e un doctor și urmărește în primul rând sănătatea ta (a dinților tai) și de-abia apoi aspectul estetic, care e și el în limita tehnicii de care dispune. Eu am purtat aparat dentar 2 ani și jumătate, mi-a plăcut foarte mult cum arăta, am mai amânat sa îl de-a jos pentru că chiar îmi plăcea și l-aș mai fi purtat bucuroasa am gutiera acum, care e pe cerul gurii (deci înțeleg o parte din sentiment) și retainer cu care n-am treabă. Dar eu port gutiera doar noaptea și colegele de camera se amuza maxim pe seama mea când vorbesc cu ea in gura. O colega voia să-și pună aparat și ortodonta i-a spus că trebuia să-și scoată dinți neapărat (dinți sănătoși) și era foarte dezamăgită și tot așa, s-a gândit să schimbe doctorul. Dar i-am explicat că și eu mi-am scos dinți și implicațiile de care mi-a spus ortodonta mea, a fost la alt doctor și tot așa i-a spus, că trebuie să scoată. Deci nu spun că e cazul, dar exista și aceasta posibilitate, că contenția respectiva sa fie așa pentru că dinții tăi au nevoie de ea. Nu sunt doctor, nu cunosc detalii, dar daca și contenția și gutiera au efect identic, de ce se folosesc amândouă pentru același rezultat? Nu era mai ușor cu una singură? Poate un control la alt doctor o sa te ajute, poate acesta nu a lucrat în totalitate cum a trebuit, sau poate a lucrat și atunci știi că asta e.
Noi nu iti dam niciun sfat. Mai consulta un medic ca el e in masura sa dea sfaturi
anonim_4396 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: