| Seby80 a întrebat:

am 14 ani(baiat) si 78 kg, inaltimea 1, 72. As dori sa stiu ce sa fac sa slabesc pana la ideal, si ce greutate este idealul pentru inaltimea mea, cat ar trebui sa mai slabesc si cum sa o fac, ce alimentatie sa am si ce sporturi sa fac pentru a scapa de grasime (cate exercitii sa fac zilnic) va rog mult, raman dator! + funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu iti poate spune nimeni cu precizie cat ar trebui sa slabesti, deoarece nu exista un asemenea ideal.Important nu este numarul de kg, ci felul in care sunt ditribuite acestea.Sunt persoane care la inaltimea si greutatea ta arata foarte bine si sunt si alte persoane care dau impresia de kg in plus sau in minus, la aceeasi inaltime si aceeasi greutate, deoarece acestea sunt distribuite diferit in functie de fiecare persoana in parte.In concluzie,nu trebuie sa slabesti,decat pana vei fi multumit de felul in care arati.
Pentru asta,elimina din alimentatie produsele fast-food,mezelurile si alte preparate,dulciurile,chips-urile,sucurile si alte porcarii din comert si nu consuma in cantitati mari nuci,seminte, alune, migdale sau fistic.De asemenea, nu trebuie sa elimini complet painea din alimentatie(are si ea rostul ei), ci doar sa o consumi in cantitati corespunzatoare.In rest, mananca incet si mesteca bine mancarea si bea minimum 2 l de apa zilnic(consumata inainte de masa va reduce pofta de mancare,iar consumata dupa masa,aceasta mentine senzatia de satietate mai mult timp). Portiile trebuie sa fie medii,nici prea mult,nici prea putin(astfel vei asigura organismului energia necesara).Cea mai importanta, in schimb, este miscarea.20-30 de minute de alergare pe zi,cu viteza medie, te vor ajuta sa slabesti frumos, treptat si sanatos.Succes.

6 răspunsuri:
| Millanteria a răspuns:

Buna!
Daca ar fi sa ne luam dupa acest site : http://plantelevietii.ro/greutate.html ar trebui sa ai intre 62 si 68kg. Tu ai 78.Hmm, muult sport. Daca locuiesti la bloc, iesi in spatele blocului, du-te in parcuri, oriunde si alearga, fa sport cat poti tu de mult(pana transpiri si simti ca "mori"). Tata are 36 de ani, 1, 80 si 70kg.
Uite ceva care e sigur: Daca vrei sa stii cate kg ar trebui sa ai, faci asa: De exemplu, tu ai 1, 72 si faci asa: 72-10=62kg --->deci ar trebui sa ai 62kg. Eu am asa: 45kg si 1, 60. Fac 60-10=50kg.
Sper ca ai inteles!

Numai biine!

| NuConteazaShinee a răspuns:

Poii la 70 de kg ar fi cel mai bine...nici gras, nici slab... o sa ai si protectia muncii laughing

| Eveeee a răspuns:

Pai se zice ca daca de ex : uh ai 1.72 at trebuie sa ai kg cu 10 mai putin deci 62 de kg ar fi cel mai bine happy ew zic sa mergi la medic sa te ajute ca sa iti dea cv dieta speciala + fugi in fiecare dimineata cat poti NU TE FORTA in fiecare zi mai mult cat poti bft :*:*

| RaMonaaaBaa a răspuns:

La 1,70 ideal ar fi sa aii intre 69 si 75 de kg. Si ca sa iti dai tu seama, la cei 72 de cm, se pune sau se ia 3. Acesta este idealul.

| clg a răspuns:

Greutatea cu 5-10 mai mica decatinaltimea

1.80m- 70-75 kg

| gheorghyana a răspuns:

Pai ar trebui sa ai cam 50-60 intre istea
nu mai mult nu mai putin succes si tas mai sugera 100 de abdomene in fiecare zi da nu mai putiune poate mai multe pe fiecare zi mai adaugi 5-10 abdomene succes