| d1vine a întrebat:

am 14 ani iar in ultimele luni am pus cateva kg in plus, iar acum as vrea sa ma duc la sala.Am intrebat niste prieteni, iar ei mi-au spus ca daca ma duc la sala nu mai cresc in inaltime.As dori sa stiu daca este adevarat,sincer nu cred, dar mai bine sa fiu informat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte posibil.La varsta ta, inca mai cresti,, oasele au nevoie de ceva "lejeritate", dvor sa aiba voie pentru ate dezvolta.Deci la efort, muschii se vor accentua ceea ce nu mai da voie oaselor sa creasca, sau cel putin nu le mai da voie total.Bineinteles ca instructorii de la sala nu-ti vor spune asta.Iti vor spune ca nu e adevarat dar, pentru ca sa aiba multi abonati, ce nu fac ei? Banii conteaza pentru ei, nu sanatatea ta, fii sigur.

| Axz_axn_1978 a răspuns:

Sportu dezvolta. sportul te ajuta sa gandesti armonios.Ai nevoie de sala ca sa cresti frumos.

| catalino200 a răspuns:

Nu trebuie sa mergi la sala, poti sa alergi in fiecare dimineata sau marog, in timpul zilei sa zicem 1 km, sa faci exercitii fizice:flotari, tractiuni(ajuta foarte mult la crestere), genoflexiuni etc. Poti face si un sport pe langa.Si mananca mai sanatos...(Las-o mai usor cu fastfood-ul)

| Valy93 a răspuns:

E o prostie ce au spus prietenii tai. Sportul ajuta, dezvolta, cum a spus si Axz_axn_1978. Dar daca ai pus in greutate (ceea ce am facut si eu), cel mai indicat este sa te axezi pe alergat. Nu te du la fiare, ci la biciclete si la alergatwinking (nu uita de abdomene).

| killeru a răspuns:

Nu trebuie sa ridici greutati deasupra capului.