| Shontellle a întrebat:

am 14 ani si am o pofta nebuna de dulciuri, mai ales cand sunt pe ciclu. bunicul meu are diabet.credeti ca exista riscul sa fac, sau la varsta mea este normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca bunicul tau are diabet exista o probabilitate semnificativa ca tu sa ai o predispozitie. Nu te juca cu asa ceva! Incearca sa reduci treptat cantitea de dulciuri. Nu stiu daca dorinta ta de a manca dulce are vreo treaba sau nu cu ciclul, dar e cazul sa o reduci. Incearca sa inlocuiesti dulciurile de magazin cu mierea si cu fructele(dar tot cu masura). FUNDA?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spre linistea ta, mergi si fa o analiza de glicemie.Te inteapa usor in deget si iti ia o picatura de sange si iti va spune nivelul glicemiei.De fapt sunt si niste... aparate de luat glicemia acasa.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Si daca iei mult in greutate poti face diabet. chiar daca nu mananci zahar. http://calorii.slabute.ro/calculator-greutate-ideala-copii.html Multe legume, foarte putina carne, 2 fructe pe zi, fara mancaruri uleioase, mai deloc zahar(in special sucurile dulci cola etc.). slabesti sigur. daca vei avea apoi ameteli e de la faptul ca nu mananci destule legume. e mai usor sa slabesti acum decat cand vei fi la 25 de ani sa zicem.

| theodorafemme2001 a răspuns:

Este posibil. Fa niste analiza.