| david1232 a întrebat:

Buna TPU! Am 14 ani si doresc sa slabesc, stie cineva o idee pentru anii mei?
Precizez ca am 1.82 inaltime si 86kg

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Chestia e simpla, ai doua variante:

1 - Te duci la un nutritionist si el stie ce si cum, iti va da un regim de slabire sanatos si okey.

2 - Te pricepi tu ce sa mananci si sa-ti calculezi kcaloriile ca sa ai sub 2200/zi cat arzi, asa incat sa slabesti incet dar sigur, si eventual si ceva sport, alergare pe banda, sau bicicleta la sala.
Ca aia de mergi cu ea pe drum nu e cine stie ce, ca mergi la drum drept, la aia de la sala bagi rezistenta ca si cum urci pe deal, si faci efort mai serios.

Deci iti alegi varianta, a treia nu exista.

Oricum asa in mare trebuie evitate dulciurile de orice fel, painea alba, zaharul, fast-food-ul, sucurile cu zahar, eliminate total.
Alimentatia va contine asa:

Legume proaspete salata sau mancate separat, mancare si supe de legume, lactate degresate, oua un trei pe saptamana, ceva paine integrala, carne slaba fripta gen piept de curcan sau pui, sau pulpa de curcan toate fara piele, peste macar de 2 ori pe saptamana daca vrei, daca nu, mananci si tu acolo 3-4 bucatele de nuca zilnic pentru grasimi sanatoase.
Maxim doua fructe pe zi, de ex un mar si o portocala la ore diferite.

Si din astea faci 3 mese pe zi.
Si aici trebuie cumva sa ai mai putine kcal decat arzi, adica mai jos de 2200.

5 răspunsuri:
| Davyd2001 a răspuns:

La înălțimea ta ar trebui sa ai undeva la 80 de kg, chiar și asa nu esti foarte gras, alergare ușoară îți recomand să faci, fă ți un program zilnic pentru asta și o sa ai rezultate bune?

| CLaludiu1234 a răspuns:

Dacă vrei sa slăbești trebuie sa tii cont de regula de aur sa arzi mai multe kalorii decat mananci asta se numeste deficit kaloric, sa faci cât mai multa mișcare zilnica, preferabil ar fi sa faci și ceva efort fizic, macar
intre 15minute si 30 de minute pe zi, si sa ai foarte mare grija la alimentatie preferabil să limitezi cât de mult poți tu consumul la carne, snaksuri, dulciuri, branza, produse de patiserie, sucuri carbogazoase.

| Violleta2022 a răspuns:

Recomand SPORTUL facut zilnic si dieta FARA: paine, cereale si fara dulciuri si sucuri.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Ai dreptate cu sportul insa depinde cate kcal mananca! Ca asa stiu destui care nu mananca paine, cereale si dulciuri si n-au slabit deloc, dar faceau si banda la sala cam 45 min/zi. Unii s-au ingrasat.
Ca am facut 7 ani de sala si stiu oamenii ce si cum fac unii.

Ca...mancau la paine integrala ca spartii cica "pei am voie integrala ca are carbo lenti si are vitamine si minerale". Mancau somon prea mult care e destul de gras si desi grasimea e sanatoasa, are kcal acolo mai multe.
Beau lapte degresat prea mult, etc. Pai un litru de ala are 450 Kcalorii! Cica "aaa pai e degresat, am voie lactate degresate".

Secretul e la kcalorii mai mult, sportul e asa mai mult pentru sanatate si mai arzi acolo un 400-500 kcal in plus la o ora de bicla la sala intens cu puls pe la 145-150, se stia 20 % sportul si 80 % dieta conteaza.
Evident ca sportul este esential sa-l faca oricum ai da-o.

De aia i-am zis sa se duca la nutritionist daca nu se descurca cu kcaloriile. Iar sportul o sa ii zica ala de la sala ce sa faca pentru slabit si cat. Poate face si exercitii musculare.

| Aurora99 a răspuns:

Buna, David! Am fost si eu in situatia ta si stiu cum este. Daca doresti sa te ajut, da-mi mesaj in privat, te rog!