| WAY a întrebat:

Buna TPU! Am 14 ani si mi se misca cativa dinti dar foarte putin si am si tartru. I-am spus de mai multe ori mamei dar nu vrea sa mergem la dentist zice ca aparatul ala de scos tartru iti face rau la dinti si zice ca sunt in crestere si ca o sa mi se fixeze dintii in timp. Ce as putea face? Ma sperie faptul ca mi se misca dintii si ca am tartru. Ce as putea sa fac? Ar trebui sa ma ingrijorez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| 25girl a răspuns:

Trebuie sa mergi la stomatolog.
O cauza a mobilității dentare este afectarea parodontală cauzată și de depunerile de tartru și bacterii.
Detartrajul(procedeu prin care se îndepărtează tartrul)se realizează cu ultrasunete. Dacă este realizat corect acesta nu provoacă niciun fel de leziune la nivelul dinților.
Mama ta ar trebui sa se informeze și sa te ducă la medic.
Dintii nu se fixează în timp. Asa ceva nu există.
Nu trebuie sa mai aștepți, cu cât se intervine mai repede cu atât este mai bine. De asemenea trebuie sa te speli pe dinți de 2 ori pe zi.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"mi se misca dintii ...Ar trebuii sa ma ingrijorez?"

nu-s de "lapte"? atunci e grav de tot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil sa suferi de paradontoza, retractie gingivala.
Mergi la stomatolog urgent fiindcă riști sa îți pierzi dinții.

| poreclaciupercutademica a răspuns:

De ce ti-ar face rau? daca mama ta nu este medic stomatolog, iti sugerez sa te duci la unul. trebuie sa ai grija de dintii tai din timp. poate sunt banii o problema, insa de un consult tot ai nevoie, sa stii care este situatia exacta.