Întrebare recomandată | Fetitsa123 a întrebat:

Buna Tpu.Am 14 ani si port ochelari de 1 an.Am miopie -2.50 la amandoi.Din cauza cresteri tot cresc dioptriile.Ce sa fac sa scada sau sa nu mai creasca? Am auzit ca e bine sa mananci afine, morcovi.Am mai si auzit ca niste exercitii sunt bune. Spuneti-mi va rog niste exercitii (fara adrese sau copy, paste).Dau funda.A si inca o intrebare.oul fiert e adevarat ca e bun si el pentru vedere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| danielaxyz a răspuns:

Ia luteina zi de zi, iti protejeaza vederea si de radiatiile pc-ului si tv-ului
in plus poti face exercitiile astea http://www.minte9.com/......rcitii-i34

| DEBrown a răspuns:

Cred ca sunt cam in aceeasi situatie, am miopie de la 15 ani, acum am 18. In prezent nici nu stiu ce dioptrii mai am, am avut la primul control -1.25, dupa un an mi-au crescut la -1.75. Acum port ori o pereche ori alta, ori niciuna, depinde ce distanta optima am nevoie. Ce iti pot recomanda, am tot facut cercetari pe net si cel mai bun ajutor pe care l-am vazut ar fi cel de la Flavius Turcanu, are propriul site aici:
http://www.renuntalaochelari.com/
Te poti abona pe mail, vei primi sfaturi saptamanal. De altfel, iti pot recomanda si prezentarea aceasta: http://www.youtube.com/watch?v=qKeGSiE-wSQ
Eu zic ca daca ai grija la alimentatie (care este cea mai importanta) si faci exercitii oculare zilnic, vei ramane cam la aceleasi dioptrii, poate sa si scada, desi mie nu mi s-a intamplat. Din cate stiu, doar prin operatie poti scapa definitiv, iar asta dupa varsta de 20-25 de ani cand dioptriile se stabilesc pentru o perioada mai lunga (in adolescenta cresc anual). Bafta!

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru DEBrown):

Ai inecrcat metodele lui Flavius asta?

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru DEBrown):

Si chiar e gratis? Mie-mi cam pare o abureala.

| DEBrown a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

E si normal ca la prima vedere sa ti se para o abureala, de altfel, asa cred si eu. Fiecare vrea doar sa isi castige profitul. Dar sfaturile pe care le da el pe site sunt cam aceleasi pe care ti le-ar da si un doctor oftalmolog. Dar pot spune ca exercitiile acelea oculare chiar par folositoare, in special dupa ce stai o perioada de 30 de minute la calculator ar trebui sa privesti afara, fix intr-un punct indepartat timp de 30 de secunde, asta mi-a spus si medicul...iar evident ca alimentatia are un rol important, aceasta influenteaza tot corpul. Si ca sa scapi definitiv, ar fi doar operatia...

| xXdoareuXx a răspuns:

Este o operatie de corectie daca te-ar ajuta. costa 1000 de euro ambii ochi

| alinadianaaa a răspuns:

exercitii care pot scadea miopia.
Inchideti strans ochii iar apoi deschideti-i brusc (se repeta de cateva ori). Pentru marirea efectului, arcuiti spinarea si gatul spre inapoi, simultan cu strangerea puternica si deschiderea brusca a ochilor.
Clipiti repetat, batand din pleoape pana vi se umezesc ochii. Sau expirand, inchideti ochii strans si inspirand deschideti-i brusc. Cand ochii sunt umezi, ei se pot relaxa.
Inchideti ochii si cu varful degetelor, apasati treptat pleoapele spre inauntru, apoi impingeti-le usor dintr-o parte in alta. Daca auziti un sunet de lichid, inseamna ca in interiorul ochilor exista un exces de mucozitati, care vor fi eliminate.
Inchideti ochii si impingeti-i inainte. Apoi retrageti-i. Dupa ce repetati de cateva ori, priviti spre un obiect cateva secunde.
Concentrati-va asupra unui punct indepartat timp de 20-30 de secunde, respirand normal. Dupa aceea clipiti repede ce cateva ori. In continuare, concentrati-va asupra unui punct apropiat timp de 10-15 secunde. Exercitiul relaxeaza muschii si le mareste viteza de reactie, de adaptare la distanta.
Cu ochii intredeschisi priviti in sus in timp ce expirati.
Lasati barbia in jos. Ridicati mult ochii in orbite in timp ce expirati. Ramaneti asa pentru cateva secunde, apoi relaxandu-va reveniti cu ochii in pozitia initiala. Repetati de cateva ori.
Secventa de mai sus se repeta apoi tinand ochii in jos, apoi in stanga, in dreapta, la un unghi de 45 de grade spre stanga sus, apoi dreapta-jos, si vice-versa (stanga sus si dreapta jos). Poate suna complicat, dar este foarte simplu.
Lasati barbia in jos si priviti drept in fata, spre un obiect. Expirand, priviti de cateva ori dintr-o parte in alta, fara sa intoarceti capul. Apoi, expirand, intoarceti capul dintr-o parte in alta de cateva ori, lasand ochii sa urmeze miscarea capului. In cele din urma, expirand, rasuciti partea superioara a trunchiului dintr-o parte in alta de cateva ori, urmarind-o cu ochii. Repetati miscarile cu ochii inchis.

| JamilaGizeh a răspuns:

Cei care au acest defect de vedere (miopie) au globul ocular mai mare de 2, 5 cm si de aceea imaginea se formeaza in spatele retinei. Nu vreau sa te dezamagesc dar din pacate nu ai ce sa faci. Si eu ma aflu in aceeasi situatie, am exact aceeasi problema. Miopia nu se vindeca! Dioptriile vor creste dar la un moment dat s-ar putea sa stagneze. Exista insa o solutie - o operatie cu laser care se poate face dupa 20 de ani pentru ca la aceea varsta ochiul este complet dezvoltat. Operatia dureaza doar 5 minute si se numeste Lasik (Lasek) ceva de genu. Eu nu cred in chestiile astea cu alimente, morcovi, afine sad

| IoanaKarina23 a răspuns:

Cu afinile si morcovii este adevaratwinking din propria experienta(de cand mananc nu a mai avansat), ca sa nu mai creasca incerca sa nu iti mai fortezi ochii adica mai putin televizor si calculator