| Andrei0630 a întrebat:

Buna TPU am 15 ani 1.80 si 90kg :/ In momentul de fata am inceput sa fac 25 de km pe o bicicleta medicinala si de mancat mananc cereale cu lapte dimineata ceva mai serios la pranz si seara deloc.De asemenea fac si exercitii pentru bicepsi si abdomen. Vreu sa stiu ce dieta sfat mi-ati recomanda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci da este foarte bine sa renunti la cereale si sa le inlocuiesti cu fulgi, dar nu de porumb ca aia au multe fibre, dar ingrasa. gaseste alti fulgi, cum ar fi cei de ovaz. nu te asigur ca o sa-ti placa gustul, insa ajuta la digestie si accelereaza procesul de slabire. la pranz trebuie sa mananci un singur fel de mancare si preferabil gatita. este foarte important ca seara sa mananci, dar usor, cum ar fi: salata de legume (evita fasolea, lintea si cartofii, ingrasa, pentru ca au mult amidon) sau salata de fructe (evita bananele si strugurii, ingrasa, pentru ca au mult zahar). exercitiile de abdomen sunt:
- te asezi pe spate, pui mainile sub fese si ridici picioarele apropiate si intinse (25 de ridicari, faci o pauza de 2-3 minute si mai faci inca de 3 ori cate 25, cu pauza intre ele);
- te asezi pe spate si faci abdomene normale 50;
- te asezi in echer (spatele ridicat si picioarele ghemuite la piept); exercitiile se fac intinzand picioarele in fata de 30 de ori; apoi cu picioarele indreptate in stanga de 30 de ori si in dreapta de 30 de ori; pauza dintre ele de 2-3 minute;
- te asezi pe spate cu talpile pe sol si genunchii ridicati; ridici trunchiul pana ajungi cu capul aproape de genunchi de 30 de ori.
pentru bicepsi si tricepsi, din cauza faptului ca nu ai aparatele in casa, faci in felul urmator: iei un bat lung cum ar fi coada de la mop fara cap. stai in picioare cu picioarele departate la distanta umerilor, pui batul dupa gat si-l tii cu ambele maini, sprijinit pe umeri. lasi fundul putin in spate si indoi genunchii; preferabil ar fi sa te lasi cat poti de jos, pana ajungi aproximativ pe ciuci. asa iti lucrezi toti bicepsii si tricepsii bratelor si picioarelor, inclusiv muschii feselor. faci 20 de miscari, o pauza de 2-3 minute si repeti de 3 ori.
sper ca te-am ajutat si ca ai reusit sa intelegi exercitiile, pentru ca e destul de dificil sa explic aici. da, mi-am revenit din depresie, multumesc ca te-ai interesathappy multa bafta!

4 răspunsuri:
| Awndre a răspuns:

Deci, tu esti baiat, si esti si in crestere. Nu e bine sa nu mananci nimic seara, pentru ca metabolismul se va incetini si vei slabi din ce in ce mai greu, iar cand vei inceta din a tine cura, vei pune la loc. De aceea, eu zic sa papi ceva si seara, si intre mic dejun si pranz sa ai o gustare. Baietii de obicei au arderile mai rapide ca fetele, asa ca vei slabi destul de ok, zic eu. Seara poti sa mananci ceva carne slaba cu salata, sau ceva legume inabusite, lactate... iar la gustari poti sa mananci un pumn de nuci, migdale, arahide sau un fruct. Micul dejun e ok, doar sa nu fie cereale cu mult zahar. Spor! :*

| Andrei0630 explică:

Ma gandesc sa renunt la cerealele pe care le mananc deoarece au zahar e in regula daca le schimb cu fulgi de porumb sau 2 feli de gem cu o cana de iaurt? De asemenea ce mi-ai recomanda sa mananc la pranz? Si ce exercitii de abdomen si bicepsi imi recomanzi? PS:Sper ca ti-ai revenit din depresie.big grin

| Andrei0630 explică:

Cu placere meritai funda big grin ar fi in regula daca as manca un iaurt sau cv de genu' seara.Si de asemenea sunt curios care ar fi greutatea optima pentru un baiat de varsta mea.Am 1.80 inaltime.

| Andrei0630 explică:

Multumesc de raspunsuri si incurajari ma voi straduii.big grin