| Edyez a întrebat:

Bună TPU, am 15 ani, 79kg și 1, 78-1,79, sunt băiat și până azi tot consumam multe dulciuri și sucuri, 2 l cola pe zi chiar. am burta, dar nu foarte mare, dar deja incep să mă ingras calumea și am decis sa nu mai continui așa, îmi fac de azi eu sucuri naturale, dar ce dulciuri pot manca? Gen ceva batoane mai sanatoase cu putina ciocolata, că nu e nici bine de la cate dulciuri mâncăm sa nu mai manc deloc, plus că îți mai iei și un pic de energie din ele, biscuitii aceea belvita cu putina ciocolata in ei is buni?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Ciocolata amaruie cu peste 70% continut de cacao poti manca ca si dulce.E sanatoasa dar nu foarte multa, cantitate echilibrata Chiar si belvita sunt buni, ca mic dejun, un pachet alaturi de lapte sau iaurt sau un fruct dimineata.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Alege-ti o zi de trișat, dar nu porcește. Alege ciocolată si produse din ciocolată cu peste 80% cacao, este demonstrat științific ca sunt sănătoase. Renunta la sucuri definitiv, fructele mai bine le mănânci decat sa le bagi la stors unde oricum pierzi (in timpul procesului) o parte din pulpa plus micronutrientii aferenți. Renunta la zahăr definitiv (zahărul procesat), inlocuieste-l cu indulcitori naturali (stevia de exemplu). Partea cea mai rea din "2l de cola pe zi" nu e ingrasatul ci sănătatea ta. E otrava curata plus bombardata de zahar. Fereste-te de continutul ridicat de zahar din dulciuri si nu numai, plus numărul caloriilor, de exemplu cam toate tabletele de ciocolată (d-astea normale: milka, poiana etc) au ~500 si un pic calorii/100g ceea ce e cam mult.

| Xenow a răspuns:

Salut. sfatul meu E sa lași Putin Dulciurile la o parte și fa mai multa mișcare Nu sunt Eu expert dar mai Bine Manca o salata de roșii castraveții dacă vrei sa slăbești alege sa mânici Doar o data pe zi orii Dimineața orii seara. PS fără supărare prin acest răspuns am încercat sa dau doar un sfat

| Sicobean_Diana_1992 a răspuns:

In niciun caz infometarea nu e o solutie. Poti inlocui dulciurile cu fructe.
Belvita sunt buni, dar ca si gustare. Daca ii completezi cu un mar sau o banana si un iaurt sau ceai, iti pot servi ca micul dejun.
Renunta la cola, bea apa, dar ai grija sa fie slaba in sodiu (aqua carpatica sau aquatique sunt cele mai potrivite sau Bucovina)