| Se7en98 a întrebat:

Am 15 ani si fumez cate 4-5 tigari pe zi! azi mama mia gasitun pachet gol care l-am consumat la scoala da-r uitasem sa-l arunc a zis ca o sa vorbim diseara, ce pot sa-i spun s-o conving ceva? ca daca afla tata ma rupe straight face va rog funda + vooot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MaTrIx8378 a răspuns:

Effyyy, tu crezi ca mama lui are " 18-20 " ani sa poata fii pacalita de propiul lui fiu? voi va credeti in desene animate straight face, ii poti spune ca te-ai apucat de fumat, si te rogi de ea sa nu-i spuna tatalui tau, ii promiti ca te lasi sau ca o sa inveti la scoala sau orice, ce ii place iei.

| Empathizer a răspuns (pentru MaTrIx8378):

Doamne, ca parinte e atat de usor sa fii pacalit de propriul tau copil, cand iti doresti sa crezi ceea ce auzi! La mine a mers schema cu "e pachetul unui prieten", cand am auzit-o prima oara de la fiul meu (mi-a servit-o pe la 20 de ani). Dar a existat si o a doua oara, iar ulciorul nu merge de multe ori la apa.

M-am resemnat, ca doar nu era sa-l omor, asta e doar o vorba aruncata la plesneala de orice parinte. Acum a ajuns si el la concluzia ca ar fi bine sa lase tutunul. Dar, vorba lui Mark Twain: "Cel mai usor lucru din lume e sa te lasi de fumat. Eu insumi m-am lasat de vreo suta de ori pana acum."

| MaTrIx8378 a răspuns (pentru Empathizer):

Degeaba daca te-ai lasat de atatea ori de fumat, daca nu te-ai lasat odata pentru totdeauna, asta e vorba mea.

| Empathizer a răspuns (pentru MaTrIx8378):

Cel mai eficient e sa nu te apuci de loc. Asta e exemplul meu personal.

| Liviu a răspuns (pentru Empathizer):

Inseamna ca esti un parinte model, nu ca tata, care la 18 ani deja facea gargara ca vai ca imi baga tigarea aprinsa pe gat si prostii din astea, in fine eu am ajuns sa am 21 de ani si tot mai pufai cate 2 3 tigari rar, dar decat sa ii zic tatalui ceva, mai bine imi dau cu tesla-n ' cutia de viteze ' crede ca le stie pe toate laughing

12 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Cred că trebuie să fi sincer şi curajos. Poartă o discuţie calmă şi obiectivă cu mama explică-i că o să încerci să te lasi pe parcurs, iar dacă te iubeşte şi tine la tine, care vei fi spijinul lor la bătrâneţe să nu te spună tatălui.Îi dai un pupic, chiar dacă ea o să-ţi facă morală, şi cred că se rezolvă problema! Multă Baftă!

Răspuns utilizator avertizat
| Anonymous1995 a răspuns:

Sa te rupa, asta meriti, la 15 ani sa fumezi? pana la 20 o sa ajungi cel mai mare drogat, eu zic sa te bata acum si sa te oblige sa le lasi, ar fi mai bine pentru viitorul tau

| gabby269 a răspuns (pentru Anonymous1995):

Ce-i cu gandirea asta pe tine? La 15 ani e constient de faptele pe care le comite si nu cred ca "o bataie zdravana" de la parinti l-ar convinge ca nu e bine cum procedeaza. Degeaba toti ii spun ca e gresit, daca EL nu se frige singur nu-l convinge nimeni.Si de la o tigara pana la "cel mai mare drogat" e cale lunga crede-ma.Nu cred ca ai fost atent si lucid cand ai scris "cel mai mare drogat". Intotdeauna vor fi drogati mai mari happy si acum pe bune, daca copilu' a tras o tigare, 1, 3, 5, 10 nu are nicio relevanta, asta nu inseamna ca de acum o sa traga si liniuţe, for God's sake.

| Empathizer a răspuns (pentru Anonymous1995):

Cu bataia nu se rezolva nimic. Bataia nu convinge, inraieste. Rezultatul va fi ca va continua sa fumeze pe ascuns.

| vRawr a răspuns:

E bine ca nu te-a prins mama ta, o sa se obisnuiasca cu ideea, o sa-ti tina foarte multa morala, asa iti trebuie...

| vip2008cool a răspuns:

Spune ca ti l a lasat vreun coleglaughing

| catalin29 a răspuns:

Iti meriti soarta! Parinti tai muncesc pentru ca tu sa le fumezi toti baniilaughing, plus ca ii imputi si pe ei cu mirosul ala.