| Liviu76467 a întrebat:

Buna TPU.Am 15 ani si m-am apucat sa beau cafea de o saptamana(jumatate de ceasca pentru ca sunt copil si stiu ca nu-i prea buna la varsta mea foarte multa). Beau doar ca sa ma concentrez mai bine la scoala(stati linistita dorm vreo 9 ore pe noapte). Intrebarea mea este daca cafeaua afecteaza cresterea in mod negativ.Astept cat mai multe raspunsuri. Funda pentru cel mai bunhappy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Georgyyyyyyy a răspuns:

Buna...da poate afecta pentru ca cafeaua este un drog si poate ataca celelalte organisme.incearca sa numai consumi si daca e sa consumi doar cappuccino deoarece nu este bine la varsta aceasta sa consumi cafea fiindca iti dauneaza si nu stiu ce mare efect ar avea...incearca sa bei cafea mai tarziu daca e!

| NuDauFunda a răspuns:

Nu e neaparat nesanatoasa, dar creeaza dependenta. Daca te obisnuiesti asa, cand nu vei bea cafea intr-o zi te vei simti foarte stresata si nu vei fi in stare de nimic. Pastreaza cafelele pentru facultate big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! O sa il citez in cazul tau pe Paracelsius" Nu exista medicament care sa nu fie otrava, DOZA POTRIVITA face diferenta dintre un remediu si o otrava"
Deci, daca o consumi moderat- sa ii zicem o ceasca de cafea pe zi, uneori cu anumite pauze(ex: sambata, duminica) nu o sa ti se intample nimic rau.
DAR:
- trebuie tinut minte ca impiedica absorbtia calciului, astfel din cand in cand nu strica sa iei un calciu, magneziu, zinc in asociere cu vitamina D si vitamina C
- consumata timp indelungat poate duce la cafeinism dar si probleme in zona cardiovasculara: nervozitate, uneori cu criza de angina pectorala(senzatia de arsura, intepatura, gheara care strange inima), tremor, transpiratii reci
- are efect ulcerigen, adica favorizeaza aparitia gastritei, ulcerului, arsuri in capul pieptului.
- provoaca insomnii
- daca nu te odihnesti indeajuns o sa observi ca nu o sa isi mai faca efectul
- ca orice substanta poate provoca toleranta adica pentru obtinerea efectului dorit este necesar cresterea dozei in cazul asta mai multe cafele.
Tot ce trebuie sa tii minte este ca nu trebuie sa faci abuz de ea ca sa nu devii dependenta(nu te gandii la narcomani, dependenta in sensul ca nu funtionezi bine fara ea si esti mai tot timpul obosita ) si sa cresti doza ca sa obtii acelasi efect, cu pauze(ma refer zile)
Daca o folosesti trebuie sa ai grija sa nu o asociezi cu alte produse care contin cafeina: amestecuri antinevralgice, coca-cola, energizante
Nu trebuie asociata cu produse care contin pseudoefedrina, fenilefrina, xilometazolina, oximetazolina(coldrex, bixtonim, olynth etc)asta daca mai vrei sa dormi noaptea.
Daca vrei pentru memorie este foarte buna Ginkgo Biloba, se gaseste in preparate alaturi de vitamina B6, magneziu, lecitina(Bilomag) chiar alaturi si de cafeina(MemoPLus).
Sper ca ti-am fost de ajutor!

| ALeXsSaY a răspuns:

Cafeaua este ca un dorog, nu vei mai putea sa te concentrezi fara ea nici cat o faceai inainte sa te apuci sa bei cafea, si crede ma, efectele de genul asta, de scurta durata si rapide, nu sunt bune pentru creier. Mai bine iei lecitina, esste foarte buna pentru concentrare si memorie. Efectele apar dupa cel putin o saptamana, dar macar stii ca vor fi de durata si nu iti afecteaza creierul sau alte parti ale organismului. happy

| LXandro a răspuns:

La varsta asta eu as fi precaut cu consumul de cafea. Eu am decis sa reduc numarul de cafele baute intr-o zi, pentru ca orice exces poate afecta sanatatea. Folosesc mai nou bomboane cu extract de cafea http://kopiko.ro/

| forzasteaua a răspuns:

Salut! eu am aproape 17 ani si m-am apucat de cafea tot pe la varsta tawinking si..nu provoaca nici o dependenta daca nu bei cate 4-5-6 cani pe zi... daca bei o ceasca dimineata stai linistit ca nu vei muri doar ca...trebuie sa fii atent:sa te odihnesti destul, sa nu exagerezi cu ea, din cand in cand sa mai faci o pauza de o zi..vitamine..in rest..bafta!happy

| GigiBecali123321 a răspuns:

Mm... nu cred ca e prea buna la varsta ta. daca azi incepi cu cafeaua maine cu tigara

| marinafox a răspuns:

Exact acelasi lucru am facut si eu la 16 ani. iti spun din proprie experienta ca nu este ok. Ajungi sa nu rezisti sa incepi o noua zi sa te concentrezi fara sa bei cafea. Deci da, este ca un drog. Dar de asemenea si cappucino iti este la fel. eu zic sa bei mai bine ceai. Iti poti face ceaiuri de mai multe feluri pentru a schimba gustul.

| TommySarmaua a răspuns:

Poate un Cappuccino pe săptămână și itialegi o zi în care sa bei.De asemenea vara când nu ai scoala sa nubei de loc. Asa eviți dependenta și arăți un autocontrol. Dacă ești tare pe tine poți sa îți iei o luna pe an în care sa nu bei de loc de preferat prin toamna când încă nu se începe tare în materie. Un octombrie sau chiar un noiembrie mai liniștit. Ești singurul care își poate strica corpul sau menține un echilibru. Plus de asta cafeaua nu poate fi evitata crede ma, dar la vârsta ta un Cappuccino pe săptămână este arhisuficient.

| TommySarmaua a răspuns:

Poate un Cappuccino pe săptămână și iti alegi o zi în care sa bei.De asemenea vara când nu ai scoala sa nu bei de loc. Asa eviți dependenta și arăți un autocontrol. Dacă ești tare pe tine poți sa îți iei o luna pe an în care sa nu bei de loc de preferat prin toamna când încă nu se începe tare în materie. Un octombrie sau chiar un noiembrie mai liniștit. Ești singurul care își poate strica corpul sau menține un echilibru. Plus de asta cafeaua nu poate fi evitata crede ma, dar la vârsta ta un Cappuccino pe săptămână este arhisuficient.

| boske2003 a răspuns:

Salut, nu e nici o problema daca bei cafea la varsta asta. Mai nou s-a dovedit ca sunt necesare 4 cesti de cafea pe zi pentru buna functionare a organismului. Daca vrei sa stii mai multe despre cafea poti citi un articol interesant aici: http://wow9.ro/cafeaua-de-dimineata/