| IonelaBianca a întrebat:

Buna TPU am 17 ani si am avut menstruatia neregulata sad pana acum 2 luni in care mi-a venit cu 2 zile inainte.am avut sex neprotejat cu prietenul meu dar el e foarte sigur pe el ca stie ce face. am mai avut perioade in care ma agitam si am facut test de sarcina. de 2 ori m-am speriat si am facut aceste teste. iar acum prietenul meu imi spune ca iar ma agit si iar o sa-mi vina exact dupa ce fac testul.insa mie imi e frica. mi-a intarziat 6 zile daca iau data cum trebuia sa-mi vina inainte cu 2 zile. am dureri de cap si ma doare capul.am si scurgeri galbui insa in foarte mici proportii. m-am stresat mereu insa nu stiu cum sa ma relaxez crying(. mi-e frica exact de data asta sa fie ceva!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DLeonard a răspuns:

Intarzierile nu sunt produse intotdeauna de o posibila sarcina, ci si de stresul la care esti supusa. Fa un test de sarcina ca sa scapi de orice grija! Daca vrei sa scapi de stresul produs de fiecare act sexual atunci vorbeste cu prietenul tau si stabiliti o metoda de protejare.

5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Protejati-va cu prezervativ. Din ce spui tu, deduc ca prietenul tau foloseste metoda coitului intrerupt, si aceasta nu este o metoda contraceptiva, asa ca esti foarte indreptatita sa ai temeri.

| fabiola a răspuns:

Inainte sa stie prietenul ce face, trebuie sa stii tu ce faci-in ce perioada te afli!

evenso
| evenso a răspuns:

Nu ai specificat cand ai avut sex neprotejat si de cand iti intarzie menstruatia.
Sa faci un test de sarcina din prima urina de dimineata si ar fi bine sa te duci si la un consult ginecologic ( cu aceasta ocazie puteti sa discutati cu medicul ce metoda de protectie iti recomanda ).

| wj a răspuns:

Cand ai avut ultimul contact sexual neprotejat si la ce data ti-a venit ultima menstruatie?

| Annya206 a răspuns:

Specifica, cand ai avut ultimul contact neprotejat.
E posibil sa nu-ti vina si pentru. ca esti foarte stresata. Si mie mi se mai intampla.
Mare atentie insa, daca ai ciclul neregulat, nu e recomandat sexul neprotejat, oricat de sigur ar fi prietenul tau. Asa ai fi mult mai linistita.
Daca nu vrea sa folosesca prezervativ, mergeti la un cabinet de planificare familiara si acolo va va vorbi despre metodele de contraceptie existente. Alegeti ce credeti ca vi se potriveste, nu inainte de a consulta si un ginecolog.