| Martapop a întrebat:

Buna Tpu.Am 17 ani si sunt fata si acum acum cateva zile am avut proba de rezistenta la sport(1km).Mie imi place sa fac sport pentru ca practic inotul de cativa ani, dar nu prea am rezistenta la fuga si nu stiu a respira corect in timpul alergarii.De 2 zile am observat ca respir ceva mai greu si simt nevoia constanta de a casca.Si simt o usoara durere putin mai jos de baza gatului,in special cand insipir adanc.Ce cedeti ca poate fi? Tin sa precizez ca nu am fost deloc racita in ultimii ani,doar cat mi-a mai fost infundat putin nasul,dar fara febra, dureri de cap, de gat..etc.Si am observat astazi ca atunci cand eram cu o colega ca nu mai aveam acea senzatie si dupa ce mi-am amintit a inceput iarsai.Astept pareri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Cățelul22 a răspuns:

Respiră pe nas și dă aerul afară pe gură, așa mi-a spus un profesor, că așă voi respira mai bine, mă rog încearcă♡

| Llavg a răspuns:

Respira cum ti a zis cel de dinainte. Nu ti face probleme. Nimeni nu are rezistenta fara sa aiba antrenament. Daca continui sa alergi/te antrenezi constant nu va mai fi o problema.

Cascatul se datoreaza faptului ca muschii consuma foarte mult oxigen, si astfel ajunge mai putin la creier. Cand casti, cantitatea de oxigen care intra in plamani este mai mare si te ajuta mai bine la oxigenare. Este un proces normal.