| XxPufosheniaXx a întrebat:

Am 2 intrebari...
1. Este adevarat ca daca mananci dulciuri in timpul ciclului menstrual, acesta se prelungeste?
2.Saptamana trecuta, vineri mi-a venit pentru a 2-a oara ciclul si acum este miercuri....inca nu mi s-a terminat...este ceva normal?
Ar trebui sa imi fac griji?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Nu este adevarat.
2. Nu trebuie sa te ingrijorezi. O menstruatie normala dureaza intre 3 zile si 7, ocazional (mai ales la inceput) acceptandu-se menstre de pana la 10 zile.

| XxPufosheniaXx explică (pentru Brigaela):

Multumesc pentru raspuns!
Trebuie sa recunoasc, ca m-am speriat putin....pentru ca nu prea ma pricet atat de bine pentru ca sunt la inceput!

| Brigaela a răspuns (pentru XxPufosheniaXx):

La inceput e mai greu, dar lucrurile intra repede in normal si rutina

21 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

1. NU este adevărat.

2. În general, primele 5 menstruaţii sunt mai dereglate : uneori întârzie, alteori vin mai repede sau se întrerup, ori ţin mai mult...

O menstruaţie "normală" durează între 3-7 zile, cu o sângerare moderată.

Cam după un an de menstruaţie se va "regla" şi vei avea menstră aproximativ lunar.

NU ai de ce să-ţi faci griji!

| XxPufosheniaXx explică (pentru bursuc001):

Astazi toata ziua nu am avut deloc, iar cum dintr-o data a venit din nou! sad

| bursuc001 a răspuns (pentru XxPufosheniaXx):

Tocmai de aceea spuneam că apar şi ÎNTRERUPERI ( după care revine )...

NU ai de ce să fi îngrijorată, aşa e la primele menstruaţii!

Multumesc mult...M-am mai linistit

Cu plăcere.

Toate cele bune.

Eu am inteles ca dureaza mai mult la inceput...da chiar asa? 11 zile!
inca nu s-a terminat!

Bănuiesc că îţi curge puţin. Dacă cantitatea de sânge menstrual/zi NU este mare ( deci NU ai menstruaţie abundentă ) atunci poate dura chiar şi 2 săptămâni.

Totuşi, dacă cantitatea zilnică este mare sau durează mai mult atunci trebuie să mergi la ginecolog şi o să-ţi prescrie tratament după care menstruaţia se va opri.

Da.curge foarte putin si nu chiar tot timpul.

Da, tocmai de aceea durează atâtea zile; dacă ar fi curs "normal" atunci NU ar fi ţinut mai mult de 7-10 zile.

Dacă curge tot aşa puţin şi NU te simţi prea slăbită ( din cauza cantităţii de sânge "pierdută" ) atunci e OK, chiar dacă mai continuă câteva zile.

Dacă, în schimb, te simţi slăbită sau ţi-e rău, ori ameţeşti atunci TREBUIE să mergi la medic ( cum spuneam mai sus ).

Nu
nu ametesc deloc
si vine din cand in cand...

Atunci NU e nici o problemă, stai liniştită şi mai ai RĂBDARE câteva zile.

Eu o sa incerc sa am... sper sa se termine cat de curand! sad

În maxim o săptămână ar TREBUI să se termine!

Nu ai ce să faci, ştiu că e incomod dar aşa se întâmplă uneori la început.

Mai vreau sa stiu cv...
Cate odata vine mai ingrosat
E vreo problema?

NU este nici o problemă, e normal ca uneori să fie mai subţire ( şi mai deschis la culoare ) iar alteori mai îngroşat ( şi, eventual, mai închis la culoare ).

Asta din cauză că prin menstruaţie se elimină resturi ale stratului superficial de mucoasă uterină, iar culoarea diferă în funcţie de cât de repede se elimină acel sânge.

Deci, NU e nici o problemă, fi LINIŞTITĂ.

Acuma nu mai vine deloc...da cate odata am un fel de scurgere galbuie...sa fie oara pentru ca am racit? sad

Înseamnă că, în sfârşit, s-a terminat menstruaţia.

Iar scurgerea alb/gălbuie ( se face gălbuie pe slip când se uscă ) este secreţia vaginală "normală", NU ai de ce să te îngrijorezi ( NU este nici o răceală ).

Fi liniştită că acum totul e OK!

Toate cele bune.

| JohnSimon1983 a răspuns:

Ceau

Nu stiu ce sa spun dar cred ca ar trebui sa consulti un medic. Acceseaza si lumeaplantelor.info, cred ca o sa gasesti un raspuns adecvat. Sper sa te ajute acest raspuns.

| Ddrreeew a răspuns:

Nu este adevarat, nu are cum sa se prelungeasca, la fiecare fata este diferit happy ..nu iti face griji degeaba, o sa te obisnuiesti cu situatia.:* sper ca te am ajutat.