| Anushka23 a întrebat:

Bună TPU.

Am aflat acum un an de zile că am sindromul ovarelor micropolichistice. Nu am avut niciodată toate simptomele doar căderea părului și faptul că sunt supraponderală (am 1.60m si 70 kg însă pun strat adipos doar pe șolduri și coapse).
Iau anticoncepționale pentru a avea menstruatii regulate, dar aș vrea să renunț pentru că sunt fumatoare și am citit ca in aceasta combinatie nu sunt chiar ok.

Exista ceva tratamente naturiste? Sau macar vreun medicament pe bază de plante pentru a avea si eu menstruatii regulate?
Și am citit că singura metoda prin care mai poti anihila simptomele ar fi să slăbesc, este adevarat?

PS: O sa ajung si la ginecologie dar din cauza situației actuale imi este mai greu.

Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Din pacate tratamentele naturiste nu trateaza in general, darmite asa probleme.
Doar la peste 35 anisori se pune problema de a renunta la fumat daca iei anticonceptionale pentru ca exista risc mare de tromboza si altele mai ales daca ai avut in familie.
E o idee buna sa slabesti 8-10 kg pentru a fi normoponderala.

| mudokins78 a răspuns:

Nu sunt femeie sa iti raspund corespunzator,.dar, din relatia care am avut-o cu fosta, ce stiu eu este asa:
Nu lua anticoncep...decat daca nu vroia sa ramana gravida, atata tot!

| Anushka23 explică (pentru mudokins78):

Nu iau anticoncepționale ca să nu raman însărcinată. De la sindromul meu + faptul că am uterul retrovers am șanse foarte slabe sa raman însărcinată. Eu imi doresc doar să am menstruatie in fiecare lună

| Anushka23 explică (pentru mudokins78):

Anticoncepțioanelele te reglează oarecum hormonal și îți induc o menstruatie pe fiecare lună. Au multe alte beneficii precum elimină durerile menstruale si acneea. Însă eu nu m-am confruntat niciodată cu aceste probleme.

| AlisXc a răspuns (pentru mudokins78):

Bine că e fosta, că era foarte posibil sa te fi trezit cu un bebe, anticoncepționale sunt medicamente care reglează ciclul hormonal nu prezervative, daca le ei aiurea după capul tău când ai chef nu au nici un efect. Asta că să știi pe viitor pentru actuale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Renunta la fumat cel mai bine, trateaza-ti problema ginecologica si fa-ti un control pentru kilogramele in plus.

| Anushka23 explică (pentru anonim_4396):

Kilogramele mele in plus sunt date de sindromul meu, problema mea ginecologică este de fapt una hormonală la care nu exista tratament happy Poți doar să o ții sub control oarecum.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Anushka23):

Există tratament pentru ovare micropolichistice, doar pilulele cu hormoni combinați. Toate suntem predispuse la chisturi.

| Anushka23 explică (pentru anonim_4396):

Ce iau eu contine gestoden si etinilestradiol.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Anushka23):

Atâta timp cât îți reduc chisturile, combinația cu acești hormoni e compatibila metabolismului tău.

| AlisXc a răspuns:

Nu te juca cu sănătatea ta, daca chiar trebuie renunță la fumat, naturismele sunt bune ca suplimente dar nu pentru a regla sau trata, poți încerca ulei de primula, dar că adjuvant nu tratament.