Atat timp cat nu vrea ajutorul, nu prea ai cum sa o ajuti
in plus, daca personalitatile nu sunt nocive, atunci e si mai greu sa o aduci la doctor
ce poti sa faci e sa te duci la medicul de familie si sa ii expui situatia, el ar trebui sa stie ce sa faca
insa sa fii FOARTE atent, o miscare gresita si nu numai ca s-ar putrea sa se desparta de tine si sa nu te mai apropii niciodata de ea, dar s-ar putea sa ajunga la casa de nebuni (si in rrominica asta e o chestie execrabil de naspa)
in plus, fii atent, mai exista o conditie medicala numita "tulburare bipolara"... nu numai sindromul personalitatii multiple
de asemenea (si asta s-ar putea nici doctorul sa nu stie, eu am aflat din pura intamplare dintr-un serial, insa e cat se poate de real) exista un lucru numit: tulpa
care e o personalitate creata de catre gazda, CU INTENTIE SI... INTERES (deci, nici o legatura oarecare, VAGA cu vreo problema mentala)
asa se scrie si in engleza: "tulpa"... cauta pe google!
si mai cauta cuvintele: tulpa si switching/possession (asa ar ajunge alta personalitate sa controleze gazda)
dar vreau sa nu subliniez, ci sa urlu, inca odata:
TULPA NU E O PROBLEMA MENTALA, CATUSI DE PUTIN!
Cati ani are? Ma gandesc ca daca e mica, o poate face doar pentru atenție
Dacă într-adevăr este o problemă, primul lucru pe care sa il faci e să nu o lasi singura. Al doilea, indiferent de ce relație are cu părinții ei, mergi si vorbeste cu ei
Are 20 de ani deci nu e din atentie sau ceva, m-am gandit si la asta, dar nu este asta.
Ok. Sa presupunem ca NU se preface, ceea ce tind si eu sa cred din ce descrii tu. Nu prea ai cum sa o ajuti decat daca mergi sa vorbesti tu cu un doctor sa te invete cum o poti convinge pe ea sa faca un asemenea control. Este destul de dificil sa o convingi tu. Nu o lasa singura si ai grija de ea. Succes!
Nu prea ai ce face, mai ales daca i-a nu accepta sa fie ajutat din cate descrii tu ar putea avea mai degraba pierderii de memorie.