anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU am ajuns cumva intr-un impas, cred ca prietena mea sufera de personalitate multipla(stiu ca suna a gluma), dar aparent asta e singura explicatie pe care o am. Sa incep cu inceputul, suntem de 4 luni impreuna si acum vreo 2 luni am observat schimbari ciudate de comportament de exemplu sa zicem ca astazi asculta rap, maine uraste rapul si asculta pop. Intr-o zi am intrebat-o cine esti la modul ca nu mai era deloc persoana pe care o stiam eu, parea a fi altcineva si a dat un alt nume, ceea ce m-a panicat destul de rau, nu stiam ce se intampla.Sunt momente cand stiu sigur ca este ea, alteori nu stiu cine e sau nu stie ea cine sunt eu, e foarte ciudat si a devenit foarte dificil, nu mai stiu daca vorbesc cu ea sau cu un alt ego al ei, nu mai stiu ce sa fac in cazul asta.Am incercat sa vorbesc cu ea sa mearga la un control, dar nu stiu sigur cu care personalitate a ei am vorbit(stiu ca suna ciudat).Ce sfat imi dati, ce as putea face, cum sa vorbesc cu ea, in ce mod, cum sa relationez, ca am incercat orice mi-a venit prin minte.Si pe langa chestia asta, nu am cui sa ii spun deoare ce ea nu are o prea buna relatie cu parintii ei, mai ales cu mama ei care e o persoana cu care foarte greu poti vorbi, o tine doar pe ideea ei. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Probleme cerebrale. Poate are ceva naspa si nu e de tine aia.

| Donsavas a răspuns:

Asta e teatralitate. Încearcă doar sa atraga atentia.

| Bizon95 a răspuns:

Atat timp cat nu vrea ajutorul, nu prea ai cum sa o ajuti
in plus, daca personalitatile nu sunt nocive, atunci e si mai greu sa o aduci la doctor

ce poti sa faci e sa te duci la medicul de familie si sa ii expui situatia, el ar trebui sa stie ce sa faca

insa sa fii FOARTE atent, o miscare gresita si nu numai ca s-ar putrea sa se desparta de tine si sa nu te mai apropii niciodata de ea, dar s-ar putea sa ajunga la casa de nebuni (si in rrominica asta e o chestie execrabil de naspa)

in plus, fii atent, mai exista o conditie medicala numita "tulburare bipolara"... nu numai sindromul personalitatii multiple

de asemenea (si asta s-ar putea nici doctorul sa nu stie, eu am aflat din pura intamplare dintr-un serial, insa e cat se poate de real) exista un lucru numit: tulpa
care e o personalitate creata de catre gazda, CU INTENTIE SI... INTERES (deci, nici o legatura oarecare, VAGA cu vreo problema mentala)
asa se scrie si in engleza: "tulpa"... cauta pe google!
si mai cauta cuvintele: tulpa si switching/possession (asa ar ajunge alta personalitate sa controleze gazda)
dar vreau sa nu subliniez, ci sa urlu, inca odata:

TULPA NU E O PROBLEMA MENTALA, CATUSI DE PUTIN!

| Dalmore a răspuns:

Poate e doar o amețită care nu știe ce vrea de la viața și se joacă cu tine.

Răspuns utilizator avertizat
| Denisa0954 a răspuns:

Cati ani are? Ma gandesc ca daca e mica, o poate face doar pentru atenție
Dacă într-adevăr este o problemă, primul lucru pe care sa il faci e să nu o lasi singura. Al doilea, indiferent de ce relație are cu părinții ei, mergi si vorbeste cu ei

| Robert2580 a răspuns (pentru Denisa0954):

Are 20 de ani deci nu e din atentie sau ceva, m-am gandit si la asta, dar nu este asta.

| Ale5184 a răspuns:

Ok. Sa presupunem ca NU se preface, ceea ce tind si eu sa cred din ce descrii tu. Nu prea ai cum sa o ajuti decat daca mergi sa vorbesti tu cu un doctor sa te invete cum o poti convinge pe ea sa faca un asemenea control. Este destul de dificil sa o convingi tu. Nu o lasa singura si ai grija de ea. Succes!

| BogdanM275 a răspuns:

Nu prea ai ce face, mai ales daca i-a nu accepta sa fie ajutat din cate descrii tu ar putea avea mai degraba pierderii de memorie.