| Lexiq a întrebat:

Am ajuns la criza disperarii.Nu reusesc de nici un fel sa scap de acnee.Am 15 ani si sunt plina de bubite mici rosii(ca o alergie) pe obraji si in jurul gurii si foarte putin pe frunte.Am incercat orice de pe lumea asta,inclusiv tratamente de la medici, fara succes.Puteri va rog sa mi spuneti niste tratamente care voua v au dat rezultate?(precizez ca am ten sensibil si gras). Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

și cum vrei să știm ce ai din moment ce nici nu te vedem și n-avem pregătire să-ți dăm diagnostic? du-te la dermatologi mai calumea, cu recomandări calumea.

| Armyanka a răspuns:

Eu am scapat de coșuri la 20 de ani. Am avut de la 13/14. Îmi amintesc cum stateam noaptea și plângeam din cauza lor. Acum am 21dr ani. Cand eram in mall o prietena mi-a recomandat serul cu niacinamide și zinc din Douglas. Costa cam 27 de lei și ma dădeam seara cu el pe zonele afectate. A durat ceva ca sa scap de ele, nu trece după o zi pe alta, dar aproape se face un an de când am serul și mai am jumate de sticla și tot ma mai dau cu el cand imi ies Coșuri când trebuie sa îmi vina ciclul, in rest am un ten foarte frumos. Pe mine una m-a ajutat enorm. Uite aici un link: https://www.douglas.ro/p/the-ordinary-niacinamide-10-zinc-1-015520

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Si de ce crezi ca te-ar putea ajuta ceva care nu a fost prescris strict pentru tipul acneei tale? Schimba medicul, fa niste analize si vezi ce tratement primesti. Ce a dat rezultate la mine, in 99 % din cazuri, nu o sa mearga si la altcineva. Singurul lucru pe care pot sa ti-l recomand, este locul in care am mers eu, daca esti din Bucuresti. Se numeste clinica Sf. Maria, fosta Anima.

| Mmn a răspuns:

Incearca creme de la gerocossen sunt pentru acnee ten gras, pe unii i-au ajutat.

| StefanAdam a răspuns:

La voi mai sunt si problemele hormonale, in orice caz, tot cu un doctor dermatolog rezolvi chestia asta

| AlienThor a răspuns:

Ce a zis @CoRoDa08 + conteaza ce mananci, daca mananci fast food-uri bei cola si preferatii tai sunt cartofii prajiti nu o sa scapi niciodata cu orice tratamet ai tine + hormonii tai ca esti in plina dezvoltare (ai putea sa verifici si aici daca e totul ok, ma refer la hormoni)

La o clinica dermatologica decenta iti examineaza la microscop cateva probe de pe fata si iti spune clar ce mixtura sau tratament sa iei. (daca nu ai avut parte de ce ti-am scris cauta una)