| Editzelu a întrebat:

Am de cativa ani am un dinte ciobit (incisivul de sus) si cu timpu mi s-a depus o foarte mica carie in zona afectata.Am fost la medic mi-a sapat in el si apoi la plombat.Acum e mult mai rau.Caria era minora (mai mult o pata) si era depusa in spatele dintelui (nu se observa).
De cand mi la plombat imi fac o gramada de complexe: nu mai pot sa rad, sa mananc normal sau sa-l folosesc ca inainte deoarece de fiecare data ma lovesc cu dintii de jos de plomba si ma incomodeaza foarte tare(incisivul plombat este mai mare decat cel normal ceea ce ma face sa am defecte in a vorbi si a-l folosi, am atins atat de mult cu incisivii de jos de plomba incat mi sau tocit)
Ma gandesc sa merg la alt medic sa-mi scot plomba si sa raman asa.O sa-mi dau cu mult sensodyne si o sa astept sa se vindece cu timpu.
Singurul lucru de care ma tem este sa nu ma doara dintele daca dau plomba jos. Daca o s-o dau jos o sa am grija de dinte ca de ochii din cap si o sa-l curat mereu.(plombarea lui a fost o mare greseala).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca dai plomba jos, caria se va adinci.

| Editzelu explică (pentru anonim_4396):

Nu conteaza atat de mult.
Voi avea multa grija de el, ma voi spala mereu si oricum in viitor vreau sa-mi fac o lucrare k-lumea (de preferat implant) fiindca vreau sa am un zambet perfect. happy
Important e ca tot ce vreau este sa nu ma mai incomodeze si sa stiu daca o sa ma doara (la rece, la cald, cand il ating etc...)

| anonim_4396 a răspuns (pentru Editzelu):

Daca se dezgoleste nervul, o sa te doara in orice conditii. Poti sa ai un zimbet frumos si fara implanturi. E mai sanatos sa ai dintele tau.

| Editzelu explică (pentru anonim_4396):

Ok!
Mersi pentru sfaturi!