Piure de cartofi sau orez fiert putin cu carne in sos alb. Orezul nu trebuie fiert pana se face praf. Dupa cateva minute se face moale.Atunci e perfect de pus in farfurie .
Cotlet de porc cu sos de rosii, cartofi fierti si salata mixta.
E bun? Mie imi place.
Fierbi copane de pui.
În apa aia fierbi și niște legume și / sau fructe acre și tari și o lași să scadă și faci ceva între ciorbică și mâncărică!
Fierbi bine niște cartofi în coajă, dar speli coaja de pământ, și cojești cartofii fierți bine.
Ăi mărunțești și pui puțin undelemn sau ceva mai mult unt și faci piure de cartofi cu unt! Poți să faci piureul și cu smântână sau cu iaurt /sana /chefir!
Felul unu va fi o ciorbică-mâncărică și felul 2 copănele cu piure de cartofi.
La felul 2 pui și niște murături sau dacă nu ai murături pui zeamă de lămâie, și puțin mujdei de usturoi!
Deci niște căței de usturoi pisat cu apă!
Poți să pui și puțin hrean ras!
Dacă ai poți pune și mărar sau pătrunjel.
Dacă nu ai aragaz și posibilitatea să gătești faci niște sandvișuri.
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-sandvisuri
http://zinnaida.ro/2013/01/aperitive-festive-4-senvisuri/
zinnaida.roe-/2013/01/aperitivfestive-3-senvisuri/
http://adidragos.wordpress.com/......-duminica/
Sunt foarte multe site-uri care au rețete culinare.
Sunt multe cărți de Bucătărie din care te poți inspira, privind ce ai vrea să gătești!
Cu cât mâncarea este mai simplă, cu atât greșești mai puțin!
Evident că poți fierbe carnea de pasăre sau altă carne în același timp cu legumele!
Dacă acolo unde ai fiert carne fierbi ciuperci ( spălate bine anterior ) atunci sunt mai bune la gust!
Când fierbi mâncărica poți sparge un ou care să fiarbă în mâncărica - ciorbica aia.
După ce se răcește mâncărica poți să o „ dregi" cu smântână sau cu iaurt și cu zeamă de lămâie!
didutu_6969 întreabă: