| Ionobservator a întrebat:

Bună TPU, am diabet tip 2 de 7 ani și nu am luat nici un medicament. De atunci glicemia este 98-116 mg/dl dimineața, regim nu prea țin. Am avut atunci glicemia 480, mg/dl a doua zi 350 mg/dl cu medicamente. Credeți că după atata timp fără să iau nici un medicament și am glicemii bune m-am vindecat de diabet? Să mai fac o analiză pentru diabet? Nu înțeleg 7 ani fără pastile și am glicemii bune, ce credeți am avut altă boală atunci cand am fost depistat cu diabet?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Diabetul nu se vindecă, ar fi cazul să acorzi o mare importanță regimului alimentar și să mergi la medic.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Andreeush):

Diabetul de tip 2 este complet reversibil si vindecabil.
Doar diabetul de tip 1 este cel care nu se poate vindeca, fiind mostenit genetic si dependent de insulina.

| alina2k18 a răspuns:

Intr-o buna zi o sa ai glicemia 600 si o sa intri in comawinking pancreasu' cand ti-o da... o da bine de tot.
Tine macar regimul specific bolnavilor de diabet daca medicatia inca nu iti este recomandata.

| oz_1736 a răspuns:

Se numeste regim din cauza ca ne-am invatat sa mancam aiurea, orice, mult si prost. Regimul ala inseamna sa mananci ce trebuie, adica mancare sanatoasa. Tine-l macar cu o strictete de 80%.
Eram sa omor un om asa: il adusese la spital nu stiu cu ce problema. Mancam niste clatite cu dulceata si mi-a cerut, normal ca i-am dat. Sa moara omu', a lesinat la vreo 20 min. La internare avea glicemia 300 - 350 si el nu stia.
Si fa-ti niste analize periodic, pentru siguranta ta

| Dana1999 a răspuns:

Unele persoane se pot vindeca si singure. Dar e bine sa te consulți cu medicul.