| Magdalena234 a întrebat:

Buna TPU happy
Am doar 14 ani si am vergeturi straight face Ce pot sa fac? Nu m-am ingrasat si nu am slabit, tot timpul am fost la fel, de ce mi-au aparut? Cum pot scapa de ele?
Momentan fac sport, in special squat, le am pe fund. Pot sa scap de ele? DAU FUNDA, va rog ajutati-ma sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| DeeaMarry a răspuns:

De la crestere. Si eu am patit la fel, desi am fost mereu slaba.
Din pacate, inca nu am reusit sa scap de ele.

| MissUnknown02 a răspuns:

Eu am 12 ani si am vergeturi (bine, la mine au aparut pentru ca am pus jumatate de deget de grasime pe coapse, dar nu asta e ideea). Chestia e ca nu poti scapa de vergeturi decat prin operatia cu laser, care nu e permisa minorilor si, in plus, e destul de costisitoare. Vergeturile se pot doar preveni aplicand cremele anti-vergeturi pentru a face pielea mai elastica. Deci, daca vrei sa nu ai altele in viitor, poti sa te dai cu crema din asta in locurile unde pielea e mai subtire (coapse, fund, burta, genunchi). O sa te inveti sa traiesti cu ele... Eu m-am resemnat de ceva vreme. Si stai calma, cred ca nu exista fata in lumea asta care sa nu aiba vergeturi.

| delightful a răspuns:

Nu poti scapa de ele. Poti sa le ameliorezi dandu-te cu o crema cu vitamina E si vitamina A. De asemenea, hidrateaza-te folosind o crema de corp si bea multa apa deoarece esti in crestere si atunci cand te dezvolti repede e posibil sa-ti mai apara.

| Magdalena234 explică (pentru delightful):

Si altceva in afara de creme? Ca sa le previn

| delightful a răspuns (pentru Magdalena234):

Trebuie sa ai pielea cat mai hidratata in general; pentru asta trebuie sa bei multa apa dar poti folosi si diverse creme hidratante dupa dus pentru un efect mai rapid (fiind aplicata direct pe piele).
Daca tu esti deshidratata sau ai pielea uscata e mai usor sa faci vergeturi. e ca si cum s-ar crapa. Nu poti crapa ceva ce este elastic si hidratat.

| Magdalena234 explică (pentru delightful):

Deci daca beau multa apa si fac sport pot prevenii aparitia lor?

| delightful a răspuns (pentru Magdalena234):

Bea apa si foloseste o crema hidratanta dupa dus, mai ales daca simti ca ai pielea uscata.

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns:

Salut, nu ai cum sa scapi de ele. Tinand cont ca esti minora nu poti opta pentru operatia cu laser, nu e bine sa-ti faci un complex din asta cine te iubeste cu adevarat te va accepta cu sau fara acele vergeturi.