anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am făcut acum o luna câteva radiografii.
Mai exact 7 și un tomograf nu știu dacă așa se numesc respectivele, in aceeași zi.
2 - piept
2 - picioare
2- stomac
1 - ceva puțin mai jos de buric.
1 tomograf
Și o chestie care se face la gravide, dar mie mi-au făcut-o pentru a vedea organele interne.
Întrebarea e: ma poate afecta cu ceva toate astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

E ca si cu miscarea: daca iesi afara din casă ca să faci mișcare s-ar putea să te lovesti la picior. Dar si daca ramai in casa mai rau este.
Deci nu trebuie să te gândești la vreun lucru rau. Radiografiile sunt făcute de nevoie, pentru diagnosticare si preventie.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Se recomanda sa nu mai faci alte radiografii timp de un an. Daca situatia o impune insa n-ai incotro. Ai facut ecografie https://www.youtube.com/watch?v=9emq_o4Fz34

| mudokins78 a răspuns:

Orice radiografie afectează câte puţin, din fericire organismul uman se reface bine după o radiografie!, dar 7? ..eu nu cred că toate au fost radiografii, altfel te lua bâțu! Eu cred că ai făcut ecografie, e o diferenţă între ele.
Tomografia, nu afectează (pe bază electromagnetică.)
Sănătate multă.

| Canndii a răspuns (pentru mudokins78):

Apăi nu știu ce mi-au făcut, nu puteam vedea decât tavanul. M-au dus in 3 sali diferite și puneau chestia aia deasupra mea, după care spuneau sa îmi țin respirația, apoi o punea și pe partea stânga sau dreapta și acelasi lucru in toate cele 3 săli, sau camere... rolling on the floor nu le am cu astea.

| mudokins78 a răspuns (pentru Canndii):

Da ce? Erai în lagărul de concentrare de la Auschwitz?, să nu poţi pune întrebări despre ce şi cum?

| Derniue31 a răspuns:

Te au afectat cu ceva în acest timp? Am și eu aceeași întrebare, cam atâtea radiografii am și eu doar ca toracale si abdomen plus ct.