| UrsuletzRozz a întrebat:

Am facut amigdalita dar am si un ganglion umflat iar seara nu prea pot sa dorm pentru ca incepe sa ma doara urechea ( e oare de la ganghion sau de la amigdalita?). Nici maxilarul nu prea pot sa-l deschid. Am incercat sa imi pun o compresa cu cartof la gat dar mai rau mi-a facut(trebuie cartof crud sau altfel?). Ce sa mai fac? (am fost la doctor si am tratament dar mai vreau si alte sfaturi)Nu am voie sa ies din casa in perioada asta nu? Si amigdalita se ia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bluebutterfly80 a răspuns:

Amigdalita este o inflamare a amigdalelor, aparuta in urma consumului de alimente sau lichide foarte reci, inspirarea pe gura a aerului rece, etc! simptomele acestei infectii sunt si unflarea ganglionilor, dureri de urechi, maxilar, durere la inghitire, lipsa poftei de mancare, dureri de cap, etc! urmeaza tratamentul prescris de medic, bea ceai caldut indulcit cu miere si cu felii de lamaie! evita sa iesi din casa pentru a da organismului timp sa lupte cu infectia si sa se refaca! amigdalita nu se ia la altii, nu este contagioasa! iti doresc multa sanatate happy

1 răspuns:
| smecheritu09 a răspuns:

Cartof crud cu spirt. Dar nu-i de joaca, fugi la doctor! Decat sa suferi 2 saptamani acasa, mai bine 2 zile la spital. Cu amigdalitele nu-i de joaca. Multa sanatate iti doresc!