| swagMeOutBitch a întrebat:

Bunasad tpu...Am facut rubeola, asta e a2-a zi si nu mai pot, ma manank d mor+ca azi am avut ceva treaba si a trebuit sa ies din casa.stiu k nu trebuiacrying...Am mancat la lamai, castraveti murati si am baut la sucuri naturale si apa d m-am saturat[:-&].Vr sa stiu cat ma tine:-s..Si va rog spuneti-mi ce trebuie sa manank, sa beau[am auzit k trebuie sa manank acreala].Am fost la medic si mi-a recomandat sa stau in casa, nu mi-a dat nimic."Aaaa" nu trebuie sa ma spal 10 zile?:-o:-o

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

10 zile de stat in casa, nu ai voie sa faci baie sau dus, nu ai voie sa mananci carne si nici dulciuri.
Recomandat de doctor ar fi sa te dai cu mixtura mentolata pe zonele unde te mananca rau, iar seara inainte de culcare sa iei cate o pastiluta de Claritine. Pe mine astea m-au salvat de mancarimi cand am avut rubeola big grin

6 răspunsuri:
| gabytz18 a răspuns:

Daca iesi din casa am intees ca pot aparea foarte mari complicatii, ar aparea pe ficat chestiile alea si te-ar termina. Dupa ce te-ai obisnuit cu ideea ca trebuie sa stai in casa sa nu te scarpini ca raman semne. Pentru apeliorarea mancarimii eu am folosit Alol mentolat, stiu ca e unu mai puternic dar cel mai bine e sa intrebe cineva din familie doctorul si sa iti cumpere ce-ti trebuiewinking.

| ligiligi a răspuns:

Buna. Eu iti recomand sa mananci fructe si legume cat mai multe, sa nu mai iesi din casa, sa nu te scarpini si roaga pe cineva sa vada la farmacie daca este tinctura mentolata. Costa in jur de 8, 5 ron. fundita? big grin.

| Mihay95 a răspuns:

Tratamentul este suportiv, cu izolare la domiciliu, (7 zile), repaus lapat, dieta usoara (hidro-lacto-zaharata) si simptomatice: tratamentulfebrei si durerilor articulare cu Paracetamol sau Aspirina (numaila persoanele cu varsta peste 7 ani), la nevoie antiinflamatoarenesteroide de tipul Ibuprofen sau Fenilbutazona (pentru durerilearticulare rebele).
Nu ai voie deoarece in timp ce te speli s-ar putea sa spargi bubitele alea si daca le spargi raman cicatrici.

| Dana211 a răspuns:

Poti sa te speli linistit! E chiar recomandat doar sa nu fie apa prea fierbinte sau prea rece si sa nu faci baie ci dus. E o prostie asta cu nu ai voie sa te speli. De faza cu muraturile eu n-am auzit pana acum. Tine cam 2 saptamani si poti manca orice dar e bine sa eviti prajelile

| zăGhost a răspuns:

Stai minim 7 zile-n casa, mananci orice-ti pica bine, poti lua vitamina A si calciu... spalatul il poti face normal, din cate stiu... si nu, nu raman urme de la rubeola.