| Deea0108 a întrebat:

Bună TPU! Am făcut un test papanicolau si rezultatul ma neliniștește destul de mult, am tot cautat informații dar nu am găsit nimic concret, din contra m-a agitat si mai mult. Poate este cineva care se pricepe si imi poate spune daca este ceva grav. Doctora mea este in concediu, va mai dura ceva pana sa ajung cu rezultatul la ea. Pe analize au ieșit următoarele:
FLORA MICROBIANA
-cu coci nespecifici
CARACTERIZAREA GENERALA A FRONTURILOR:
-celulei pavimentoase superficiale si intermediare
-nuclei denudati
Celule parabazale(Rare)
-celule metaplazice(RARE)
Diagnostic citopatologic
FROTIU INFLAMATOR

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Medicul de familie trebuie sa ti-l traduca. In mod normal se face o copie dupa analize si copia o dai medicului de familie.

| Eireann a răspuns:

Trebuie sa vorbesti cu medicul dar o sa incerc sa te linistesc fiindca nu pare deloc grav.
Testul Papanicolaou este folosit pentru a depistarea precoce a cancerului de col uterin care descoperi devreme se poate trata cu succes. Flora microbiana a descoperit prezenta unor bacterii numiti coci - unii din acestia pot da o infectie bacteriana vaginala dar daca vrei detalii poti sa ceri o analiza din sectetia vaginala - prezenta acestor bacterii poate fi si motivul unui frotiu cu aspect inflamator. Ambele lucruri sunt probleme comune si in general usor de tratat.
Citologia (analiza celulelor) si histologia ( analiza tesuturilor) nu prezinta leziuni maligne sau pre-maligne sau displazii. Celule metaplazice sunt oricum de obicei benigne si rare.
Stai calma, e in regula, nimic care sa te sperie. In cel mai rau caz o sa iti ceara sa il repeti intr-o luna dar putin probabil.