Nu am mai auzit așa ceva, dar pasta de dinți nu este otrăvitoare și dacă o pui pe față, ori nu ajută la nimic, dar mai bine discută cu un medic dermatolog.
Buna.
E bine sa te demachezi seara si dimineata, si crema de galbenele astupa cicatricele facute de cos. Asa ca in fiecare dimineata intai ma spal pe fata bine si dupa aceea ma demachiez cu lotiune astrigenta pentru indepartarea impuritatilor de la elmiplant (pun cateva picaturi pe o discheta de bumbac) si dupa aceea ma dau cu o crema (eu acum am de la l`oreal pentru ten normal si mixt - dar acum depinde de tenul tau, cam e buna orice crema, dar acum cat e vara trebuie una usoara nu grasa), iar seara ma spal pe fata ma demachiez din nou si in loc de crema, ma dau cu crema de galbenele,e un pic grasa, dar merge. Nu functioneaza in primele zile, trebuie sa astept sa isi faca efectul,dar te asigur ca pe viitor nu o sa mai ai asa multe cosuri, ( unul mic o sa apara mereu, de, suntem adolescenti).Si incerca sa manaci si sanatos (fructe,legume, poti incerca si ceaiul verde, e foarte bun pentru detoxifiere).
Pentru cosuri sunt mai multe remedii:
-te dai cu miere pe cosuri
-te dai cu zeama de lamaie pe cosuri
-amesteci argila cu apa si o dai pe cosuri
-sa bei ceai negru (o ceasca de ceai)
-sa nu mai mananci mancaruri de la fast-food(ele aduc cosurile)
-da-te pe cosuri cu aloe vera
-ca sa nu mai ai cosuri, trebuie sa mananci de 2 ori pe zi peşte( contin Omega 3, care te pot ajuta sa obtii un ten curat)
-ca sa scapi de cosuri, fa o baie cu aburi
-sa mananci rosii, morcovi, capsuni sau nuci(contin acizi folici, cate sunt responsabili de sanatatea tenului tau si de aspectul lui)
-Inainte de aplicarea cremei, este indicat sa cu apa antibacteriana pe fata ( umezeste cu ea un disc de vata si curata cu el tenul)
-foloseste servetele demachiante ( pentru a preveni aparitia cosurilor)
-bea suc de soc (el vindeca cosurile)
-amesteca sucul de mere cu apa minerala si da cu ea pe cosuri ( este foarte bun)
-amesteca apa cu laptele praf (maseaza cu miscari lente circulare, dupa care clateste-ti tenul cu apa din abundenta)-cosurile vor fi astfel combatute
-pentru uscarea cosurilor se dizolva o lingura se sare intr-un vas cu apa calduta si te speli cu acel amestec
-tot pentru uscarea cosurilor este bine sa foloseste uleiul extras din arborele de ceai ( are efect de calmare a durerii si uscare rapida a locului)- se tamponeaza zona inflamata cu un disc de vata umezit in el si te vei vindeca rapid
-In caz ca ai cosuri, poti distrage atentia cu machiajul.
Ca in viitor, sa nu iti mai apara cosurile, trebuie sa te speli in zona in care iti apar cosurile si sa nu te stresezi mult!
Atentie! Daca te dai cu pasta de dinti pe cosuri, ele se pot inflama!
Asadar, nu mai incerca asemenea tratament!
Important! Daca ai breton si pe frunte iti apar nonstop cosuri suparatoare, poate fi de vina bretonul!
Sfat:Ori iti speli parul zilnic, ori iti prinzi bretonul pe spate!
Sper ca te-am ajutat!
Buna!
Pasta de dinti doar usuca cosurile.Eu imi fac masca de argila(se gaseste la Plante).O poti combina cu lapte sau miere si se aplica de 3 ori pe saptamana.Doar aplici pe fata + gat/decolteu si lasi 30 de minute apoi speli cu apa calduta.Curata tenul foarte bine.Eu numai am probleme cu cosurile de cand folosesc asta.
Bye!
Pasta de dinti usuca si pielea asa ca ar trebui dupa aplicarea mastii sa iti dai cu o crema pentru ten uscat
Da, am incercat eu. Te ustura de-ti dau lacrimile, crede-ma, si nu se intampla nimic. Nu mi s-a dus niciun cos! Am fost la medic, la dermatolog si mi-a dat o crema care se cumpara din farmacii. Se numeste Skinoren Crema 30g, costa 33, 70 lei si crede-ma ca te scapa si de cosuri si de puncte negre. E formidabila. Iar daca ai pete rosii iti recomand Skinoren Gel. Este mai scump cu 13 lei dar foarte eficient! Adolescenta placuta si un ten curat!
Reteta 1. BRUSTUR :
a) cataplasme cu sucul obtinut din radacina proaspata;
b) decoct din 10-15 g radacina proaspata la 200 ml de apa; se fierb 10-15 minute la foc moderat, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata, apoi se aplica o compresa timp de 30 de minute.
Reteta 2. CAIS :
masca din caise ajunse la maturitatea fiziologica (bine coapte); se inlatura samburele si se zdrobesc bine, dupa care se aseaza pe fata; dupa 30 de minute se curata si se spala cu o infuzie de musetel. Tonifica pielea si favorizeaza scoaterea punctelor negre.
Reteta 3. FASOLE :
a) decoct din trei linguri de teci uscate maruntite la 750 ml apa; totul se fierbe 20 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se bea intreaga cantitate in cursul unei zile in trei reprize (dimineata, pranz si seara) fara a se indulci;
b) decoct din teci verzi; se fierb 30 de minute, se lasa sa se raceasca pana la caldut, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta, apoi se pun comprese folosindu-se un tifon.
Reteta 4. FRASIN :
infuzie din 100 g flori sau frunze uscate si maruntite peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute, se strecoara, se fac spalaturi locale.
Reteta 5. HAMEI:
infuzie din doua linguri de conuri maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 20-30 de minute, se strecoara, se aplica comprese locale folosindu-se un pansament steril.
Reteta 6. HREAN :
macerat din 30 g radacina proaspata taiata marunt la 500 ml apa; se lasa 60 de minute, se strecoara, se sterge fata cu solutia obtinuta folosindu-se un tampon de vata.
Reteta 7. IARBA DE SOLDINA :
suc obtinut din planta proaspata prin frecarea ei intre palme si intinderea pe obraz. inainte de a sfarama planta in palme, fata se spala cu apa de ploaie calda.
Reteta 8. LEVANTICA :
infuzie din 5 g planta peste care se toarna 100 ml apa clocotita; se lasa acoperita 15-20 de minute; se strecoara, se aplica comprese, pe fata folosindu-se un pansament sau tifon steril.
Reteta 9. MAR :
cataplasma cu pasta obtinuta prin fierberea merelor in lapte dulce; acestea se taie in fragmente, se fierb in lapte pana devin moi, se strivesc si se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.
Reteta 10. MARAR:
infuzie din o lingura pulbere seminte peste care se toarna o jumatate de cana cu apa clocotita (100 ml); se lasa acoperita 20 de minute; se strecoara, se fac tamponari pe fata cu un tampon de vata.
Reteta 11. MORCOV :
masca cu radacina data pe razatoare; se tine pe fata 20-30 de minute, apoi se inlatura si se sterge tenul cu infuzie de musetel. Combate acneea.
Reteta 12. NAP :
cataplasma cu radacina fiarta sau coapta; se maseaza locul pentru a-si lasa sucul; se lasa 20-30 de minute, dupa care se curata fata. Combate acneea.
Reteta 13. ROSIE :
masca din suc proaspat de rosii amestecat cu amidon sau talc; se tine pe ten 20-30 de minute; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.
Reteta 14. ROZMARIN :
tinctura din o lingura planta maruntita introdusa la macerat 30 de zile; se strecoara, se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare; se tamponeaza fata dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa.
Reteta 15. SCAIUL DRACULUI:
infuzie din o lingurita rizom uscat si maruntit, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20-30 de minute; se strecoara; se spala fata cu solutia obtinuta folsindu-se un tampon de vata, dupa care se pun comprese. inchide porii. Combate acneea.
Reteta 16. URECHELNITA:
ungerea tenului cu suc proaspat extras din planta; planta se piseaza in mojar si pasta obtinuta se stoarce prin tifon.
Reteta 17. URZICA :
a) infuzie din 50 g frunze uscate peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute; se strecoara; se spala fata cu solutia obtinuta;
b) decoct din 100 g urzici proaspete la 500 ml apa clocotita; se fierb 15 minute, se lasa la racit pana la caldut; se strecoara; se spala fata. Actiune buna in acnee.
Reteta 18. VARZA :
suc obtinut prin presarea frunzelor. Se aplica lotionari pe tenul acneic.
Reteta 19. VITA DE VIE :
seva obtinuta primavara prin taierea coardelor se foloseste la ungerea tenurilor acneice.
fundita?
Nuuuuu) Deci iti spun din propria experienta...bine probabil depinde si de ten. Eu am tenul mixt si cand m-am dat k pasta d dinti pe 2 cosuri mi-au aparut p toata fata si acum nu stiu cum sa mai scap de ele.deci nu te da.sau daca vrei sa te dai doar pe un sg cos si vezi si u daca-ti trece.dar nu iti da p toata fata k pasta!
Pai am citit intr-o carte despre asta eu am incercat pe 2 da merge in cateva zile deoarece pasta le usuca FUNDITA?
anonim_4396 întreabă: